googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Δικαστικές Ακρότητες για το ανύπαρκτο σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Έχουν λυσσάξει τα οργανωμένα αντεθνικά συμφέροντα που έριξαν τη κυβέρνηση Καραμανλή. Είναι γνωστό ότι η υπόθεση Βατοπεδίου απετέλεσε την αιχμή του δόρατος για την υπονόμευση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μιας κυβέρνηση που αν μη τι άλλο απέδειξε έμπρακτα και ότι είχε την  εθνική συνείδηση και τη θέληση να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα.
Θυμίζουμε για τους έχοντας ασθενική μνήμη ότι ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση του  δε δέχθηκε ποτέ το σχέδιο Ανάν για τη Κύπρο και συνέβαλε στην απόρριψη του, έθεσε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και προώθησε με τόλμη την Ελληνορωσική συνεργασία στο θέμα της μεταφοράς φυσικού αερίου. Αν ο σχεδιασμός σχετικά με τη μεταφορά του φυσικού αερίου ολοκληρωνόταν τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά. Ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας, εισροή συναλλάγματος, εξασφάλιση φθηνού καυσίμου και δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Στο σημείο αυτό μπορούμε να πούμε ότι ο Κ. Καραμανλής δεν εκτίμησε σωστά την ενόχληση και την αντίδραση της πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμης. Η χωρίς βάση  σκανδαλολογία που ακολούθησε έδειξε τον τρόπο που επελέγη για τη πτώση του "ενοχλητικού" και "απρόβλεπτου" πρωθυπουργού. Μια σκανδαλογία που προώθησαν με θέρμη και σίγουρα όχι ανιδιοτελώς τα γνωστά εκδοτικά συμφέροντα του "προοδευτικού" και κατ' ουσίαν άκρως σκοταδιστικού χώρου. Από κοντά και οι γνωστοί μαϊντανοί- "καθαροί" των μέσων ενημέρωσης, τύπου ΠιπιλοΜανωλοΓιακουμάτου, που εύκολα τσίμπησαν και με τις αθλιες τηλεοπτικές εμφανίσεις τους στήριξαν συνολικά τον σχεδιασμό.  Κορωνίδα αυτής της σκανδαλολογίας απετέλεσε το περίφημο Βατοπέδι. Ας δούμε όμως τι σημαίνει και ποια είναι η ουσία της υπόθεσης αυτής. Με την ανάληψη της εξουσίας από τη κυβέρνηση της ΝΔ τέθηκε από τους τοπικούς παράγοντες στη περιοχή της λίμνης Βιστονίδας το θέμα της ύπαρξης εκατοντάδων ακτημόνων, λόγω της αναγνώρισης της κυριότητας των χωραφιών που καλλιεργούσαν στη μονή Βατοπεδίου. Η  αναγνώριση της κυριότητα έγινε με ενέργειες και υπογραφές των αρμόδιων υπουργών και κατώτερων στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και αυτό πλέον δεν αμφισβητείται από κανένα.
Τι έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή; Το απολύτως λογικό και πολιτικά ορθό. Προώθησε την ανταλλαγή των επίμαχων αγροτικών παραλίμνιων εκτάσεων με κάποια Ολυμπιακά ακίνητα, τα οποία ήταν παρατημένα και καταστρέφονταν ενώ απαιτούσαν ταυτόχρονα και σημαντικά ποσά για τη φύλαξη και τη στοιχειώδη συντήρηση τους. Το όφελος, αν η ανταλλαγή ολοκληρωνόταν θα ήταν πολλαπλό. Επίλυση του κοινωνικού προβλήματος των ακτημόνων της Βιστονίδας, απαλλαγή του κράτους από ακίνητα με σημαντικό κόστος διατήρησης, παραγωγική αξιοποίηση των ανταλλαγέντων ακινήτων από τους ιδιωτικούς φορείς που θα τα αγόραζαν, εξασφάλιση οικονομικών πόρων για τη συνέχιση του έργου της μονής Βατοπεδίου και τέλος το σημαντικότερο κίνηση καλής θέλησης ("ρουσφετάκι") προς τον Πούτιν καθώς το ενδιαφέρον του για τη Ρωσικής επιρροής μονή είναι δεδομένο και ισχυρό.
Αυτή είναι η αλήθεια για το δήθεν σκάνδαλο που έριξε την κυβέρνηση καθώς η παραπληροφόρηση και τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα σε συνδυασμό με την ατολμία του Καραμανλή να στηρίξει ανοικτά τις ορθές πολιτικές επιλογές του για την ανταλλαγή των ακινήτων, οδήγησαν στην άθλια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.
Αντ' αυτού είδαμε γνωστούς ανίκανους δημοσιοσχεσίτες νεοδημοκράτες να κατακεραυνώνουν μέσα από τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης τους εμπλεκόμενους χωρίς κανείς να τους βάζει φρένο.
Η πρόσφατη απόφαση για προφυλάκιση του Εφραίμ είναι ένας ακόμη κρίκος στη σειρά των ηλιθιοτήτων της Ελληνικής πολιτείας. Για μια υπόθεση που δεν έχει καμιά ποινική βάση, για μια απόφαση καθαρά  πολιτική, παράγοντες της δικαιοσύνης κάνουν επίδειξη κοντοφθαλμισμού, δείχνουν τις εμμονές τους σε βάρος του πολιτικού κόσμου και κυρίως σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή. Το χειρότερο όμως είναι ότι η ιδιοτελής ερμηνεία του ποινικού κώδικα τινάζει στον αέρα τις Ελληνορωσικές σχέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: