googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

«Στο μέλλον θα είμαστε βιονικοί άνθρωποι. Θα ζούμε πάνω από 120 χρόνια»

"Αυτή τη στιγμή ο μεγάλος επιταχυντής είναι κλειστός και θα ανοίξει γύρω στο Φεβρουάριο με Μάρτιο του 2015 σε διπλάσια ενέργεια από ότι ήταν μέχρι τώρα που σημαίνει ότι περιμένουμε να δούμε αρκετά καινούργια πράγματα." σημείωσε στην εκπομπή LIVE U ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Texas A&M, κύριος Νανόπουλος, ο οποίος διεκδικεί τη θέση του διευθυντή στο κορυφαίο ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικής έρευνας δηλαδή στο CERN της Γενεύης προσθέτοντας"Η ανακάλυψη του Higgs μας έδωσε μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η εικόνα αυτή που έχουμε για τον κόσμο τα τελευταία 100 χρόνια, είναι μια σωστή εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε να δώσουμε μια καθαρά επιστημονική εξήγηση, στηριγμένη σε πειραματικά δεδομένα από την αρχή πώς εμφανίστηκε το σύμπαν, πώς εξελίχθηκε και πώς φτάσαμε ως εδώ. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τη θέση μας σε αυτό το σύμπαν και πού πάμε.
Από εδώ και πέρα, περιμένουμε να δούμε μια καινούργια μορφή ύλης, αυτό που λέμε υπερσυμμετρική ύλη, δηλαδή είναι μια καινούργια ύλη που δεν έχει να κάνει από το πού είμαστε φτιαγμένοι εμείς. Αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο πολύ στενά συνδεδεμένη με το σωματίδιο του Higgs.
Αν καταλήξουμε και σε αυτό, τότε θα έχουμε μια ενοποιημένη θεωρία που θα μπορούμε να έχουμε το γενικό πλαίσιο του πώς έγινε ο κόσμος."
"Στο μέλλον θα είμαστε βιονικοί άνθρωποι"
“Οι άνθρωποι θα έχουν πιο εμπεριστατωμένη γνώση, θα ζουν πολύ περισσότερο. Δεν θα είμαστε όπως είμαστε τώρα. Θα είμαστε βιονικοί άνθρωποι. Ξέρω εγώ 500 χρόνια; Τα 120 χρόνια ήδη το βλέπουμε τώρα…”
"Η γη κάποια στιγμή θα κλατάρει"
“Η γη πιστεύω ότι θα «κλατάρει»… Για αυτό όλα όσα γίνονται με τους πυρηνικούς σταθμούς και τους πυραύλους είναι η προσπάθεια που κάνει ο άνθρωπος ώστε να μπορεί να την «κάνει» ο άνθρωπος.”
"Στο μέλλον όσοι δεν αντέχουν θα φεύγουν για άλλους πλανήτες"
“Νομίζω ότι στη γη θα υπάρξουν άνθρωποι που θα πιστεύουν αυτά που πίστευαν και στο παρελθόν και θα χωριστούν σε κατηγορίες. Αυτοί που δεν θα αντέξουν θα μπουν μέσα στα διαστημόπλοια και θα φύγουν και έτσι θα δημιουργηθεί κάτι κάπου άλλου.”
"Δεν υπάρχει κανόνας για το πώς θα γίνει έξυπνος κάποιος άνθρωπος"
“Αρχικά εξαρτάται από τα νευρωνικά κυκλώματα που έχουμε στον εγκέφαλο αλλά και από το περιβάλλον μας. Δεν είναι μόνο θέμα εξυπνάδας. Πρέπει να υπάρχει ένας ενθουσιασμός, μια φαντασία και «τρέλα.». Η τρέλα και τα ρίσκα είναι που διακρίνει τους ανθρώπους σε αυτούς που πάνε μπροστά…”
"Στην Ελλάδα μας τρώει ο φθόνος. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αν αφήσουμε κάποιον να προχωρήσει ουσιαστικά θα είναι σαν να προχωράμε όλοι μαζί…" τόνισε καταλήγοντας.
http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=232960&artTitle=sto_mellon_tha_eimaste_vionikoi_anthropoi_tha_zoume_pano_apo_120_chronia

Δεν υπάρχουν σχόλια: