googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Το επαναστατικό εργαλείο της Google για την διάγνωση ασθενειών

Η Google εργάζεται πάνω σε ένα χάπι νανοσωματιδίων που θα μπορούσε να εντοπίσει καρκίνους, εμφράγματα και άλλες ασθένειες προτού μετατραπούν σε πρόβλημα.
Το χάπι θα περιέχει μαγνητικά σωματίδια περίπου 10.000 φορές μικρότερα από το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια θα έχουν αντισώματα ή πρωτεΐνες συνδεδεμένα με αυτά τα οποία θα ανιχνεύουν την παρουσία των μορίων-βιοδεικτών μέσα στο σώμα που υποδεικνύουν ασθένειες όπως ο καρκίνος ή μια επικείμενη καρδιακή προσβολή.
«Ουσιαστικά η ιδέα είναι απλή, απλά καταπίνετε ένα χάπι με τα νανοσωματίδια, τα οποία είναι ενωμένα με αντισώματα ή μόρια που ανιχνεύουν άλλα μόρια», εξήγησε ο Andrew Conrad, επικεφαλής των επιστημών ζωής στο εσωτερικό του εργαστηρίου ερευνών Χ της Google την Τρίτη στο WSJD. «Προχωρούν μέσα στο το σώμα σας και επειδή οι ​​πυρήνες αυτών των σωματιδίων είναι μαγνητικοί, μπορείτε να τους καλέσετε κάπου και να ανακαλύψετε τι είδαν.»
αρχείο λήψης (1)
Ο κ. Conrad εξήγησε ότι η λειτουργία των σωματιδίων είναι ανάλογη με την αποστολή χιλιάδων ιατρών στον πληθυσμό μιας μεγάλης πόλης για να παρακολουθούν τι συμβαίνει με κάθε άτομο, παρομοιάζοντας ταυτόχρονα τις τρέχουσες ιατρικές τεχνικές με έναν γιατρό που πετά πάνω από την πόλη σε ένα ελικόπτερο και προσπαθεί να βρει τι προκαλεί προβλήματα στους ανθρώπους.
«Αν κοιτάξετε τον καρπό σας, μπορείτε να δείτε αυτές τις επιφανειακές φλέβες – ακριβώς με την τοποθέτηση ενός μαγνήτη εκεί μπορείτε να τα παγιδεύσετε (τα νανοσωματίδια)», ο κ. Conrad είπε εξηγώντας πως μια φορητή στον καρπό συσκευή όπως ένα Smartwatch θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να «διαβάσει» τι  έχουν ανιχνεύσει τα σωματίδια στο ταξίδι τους μέσα από τη ροή του αίματος.
«Τους ρωτάμε: Γεια σου, τι είδες; Βρήκατε καρκίνο; Είδες κάτι που μοιάζει με ευάλωτη αθηρωματική πλάκα για καρδιακή προσβολή; Μήπως βλέπετε πάρα πολύ νάτριο;», δήλωσε ο κ. Conrad.
Είναι μια κίνηση απομάκρυνσης από την αντιδραστική ιατρική, η οποία αντιμετωπίζει ασθένειες από τη στιγμή που έχουν γίνει αρκετά σοβαρές ώστε να προκαλέσουν συμπτώματα στους ασθενείς και να πρέπει να συμβουλευτούν ένα γιατρό και στροφής στην προληπτική ιατρική, η οποία αναγνωρίζει σημάδια της ασθένειας πολύ νωρίτερα, πριν αυτή γίνει πρόβλημα. Η προληπτική ιατρική θα απαιτήσει νέους τρόπους για την παρακολούθηση της υγείας των ατόμων, έτσι ώστε οι αλλαγές, ακόμη και μικρές, να είναι ανιχνεύσιμες.
Διαβάστε περισότερα: http://techingreek.com/to-epanastatiko-ergaleio-ths-google-gia-diagnosis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: