googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Άποψη: Ο,τι είναι... αριστερό είναι και ηθικό;

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά Κατρούγκαλου
Δεν θα μας τρελάνει εντελώς η πρώτη φορά αριστερά. Το θέμα που ανέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο είναι βαθιά πολιτικό και όχι νομικό, όπως θέλει να το παρουσιάσει υποβαθμίζοντάς το ο ίδιος και η κυβέρνηση.
Προφανώς ο κ. Κατρούγκαλος είχε νομικά κάθε δικαίωμα να συμφωνεί με απολυθέντες του Δημοσίου ότι θα λάβει ως αμοιβή του ποσοστό από τις αποζημιώσεις που θα έπαιρναν αν πετύχαινε την επαναπρόσληψή τους. Πολιτικά, όμως, είναι αδιανόητο τις επαναπροσλήψεις αυτές να τις κάνει ο ίδιος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ως εκ τούτου δεν έχει καμία απολύτως σημασία πόσες ήταν αυτές οι συμβάσεις κι αν τις υπέγραψε τον προηγούμενο Ιούνιο ή τον περασμένο Ιανουάριο. Διότι απλούστατα για λόγους στοιχειώδους ηθικής τάξεως ο κ. Κατρούγκαλος θα όφειλε να αρνηθεί την συγκεκριμένη υπουργική θέση, γνωρίζοντας το ίδιον όφελος που θα είχε είτε ο ίδιος, είτε έστω οι συνεργάτες του από τις πολιτικές αποφάσεις που τώρα προωθεί ως κυβερνητικός στέλεχος.
Για να το πούμε και ευκρινέστερα, σε οποιαδήποτε συντεταγμένη πολιτεία που έχει στοιχειώδεις κανόνες σύγκρουσης συμφερόντων, ένας δικηγόρος που ασχολείται με εργατικά θέματα όχι μόνον δεν θα μπορούσε να γίνει υπουργός... προσλήψεων, αλλά ούτε καν στέλεχος μιας κυβέρνησης η οποία θα προωθούσε επιλογές που εκείνος προωθούσε επ' αμοιβή με την προηγούμενη ιδιότητά του.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.kathimerini.gr/808505/article/epikairothta/politikh/apoyh-oti-einai-aristero-einai-kai-h8iko

Δεν υπάρχουν σχόλια: