googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΣΕ CCC ΑΠΟ Β Ηχηρό χτύπημα από τον οίκο αξιολόγησης Fitch: Υποβάθμισε εκτάκτως την ελληνική οικονομία κατά τρεις βαθμίδες

Ηχηρό χτύπημα από τον οίκο αξιολόγησης Fitch: Υποβάθμισε εκτάκτως την ελληνική οικονομία κατά τρεις βαθμίδες
Σε "CCC" από "B" προηγουμένως υποβάθμισε το βράδυ της Παρασκευής την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Παράλληλα, σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης χρεοκοπίας εκδότη (Issuer Default Ratings - IDRs) της Ελλάδας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα, στο “CCC” από το “Β” προέβη η Fitch.
Επίσης υποβάθμισε στο “CCC” από 'Β' τις εκδόσεις senior unsecured ομολόγων σε εγχώριο και ξένο νόμισμα. Ακόμη το βραχυπρόθεσμο IDR σε ξένο νόμισμα υποβαθμίστηκε στο 'C' από το 'B', ενώ η Fitch αναθεώρησε παράλληλα το “Country Ceiling” στο “Β-” από το “ΒΒ”.
Η ανακοίνωση της υποβάθμισης δεν ήταν προγραμματισμένη από τον οίκο Fitch και έγινε νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία της δημοσίευσης των αξιολογήσεων, κάτι που φανερώνει την αίσθηση του επείγοντος. «Η επόμενη ημερομηνία για την αξιολόγηση της Ελλάδας είναι η 15η Μαΐου 2015, ωστόσο ο Fitch πιστεύει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα δικαιολογούν την απόκλιση από το πρόγραμμα», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113490940

Δεν υπάρχουν σχόλια: