googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ Δραματικές εξελίξεις: Εκτακτη συνεδρίαση στη Βουλή ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Φαίνεται ότι οι εξελίξεις γύρω από την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις είναι ραγδαίες και πιθανότατα δραματικές. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι θεσμοί δεν αποδέχονται τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και οι συζητήσεις δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα απελευθερώσει κονδύλια προς την Ελλάδα. Το Eurogroup που υπήρχαν ελπίδες ότι θα γινόταν μέχρι την Τετάρτη, πάει όλο και πιο πίσω με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μπορεί να γίνει μετά τις 6 Απριλίου.
Υπό το βάρος του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων ο πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα όσα γίνονται στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, θέλει να ενημερώσει και τον ελληνικό λαό για τις θέσεις της κυβέρνησης και τις πιέσεις των δανειστών. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε οριακό σημείο βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας και αν δεν υπάρξει συμφωνία ενισχύεται ο κίνδυνος πιστωτικού γεγονότος.
Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης διέρρευσε ότι υπήρξε συμφωνία σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στη φορολογία προκειμένου «να μετατεθεί το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή, να μην πληρώνουν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» αλλά και οι «έχοντες και κατέχοντες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113492143

Δεν υπάρχουν σχόλια: