googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ολοταχώς για χρεοκοπία: Παρά τις ελπίδες της ελληνικής πλευράς το Euro Working Group, δεν πήρε απόφαση για το 1,2 δισ. που περιμέναμε.


Ολοκληρώθηκε χωρίς θετικό αποτέλεσμα λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), για το ελληνικό ζήτημα.
To EuroWorking Group, δεν έλαβε απόφαση για την επιστροφή στην Ελλάδα του 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και παραπέμπει στο Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF.

Η Ελλάδα είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα, το οποίο μπορούσε να εγκριθεί μόνο με ομοφωνία, κάτι που δεν επετεύχθη. Αυτό οφείλεται σε νομικό κόλλημα, καθώς τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και ακόμα και αν δεν είχαν επιστραφεί τα χρήματα εκ παραδρομής στον EFSF, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών.

Η ελληνική πλευρά περίμενε ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή, ωστόσο η οικονομική ασφυξία συνεχίζεται και το επόμενο Eurogroup, όταν θα παρουσιαστούν οι κοστολογημένες προτάσεις της κυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.
Το 1,2 δισ. ευρώ καταβλήθηκε στον EFSF από το ΤΧΣ στο πλαίσιο της επιστροφής των 10,9 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Καταβλήθηκαν εκ παραδρομής, καθώς δεν είχαν χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα ομόλογα του EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά ρευστό.
http://www.dimokratianews.gr/content/37598/den-epeteyhthi-omofonia-sto-euro-working-group-synehizetai-i-asfyxia

Δεν υπάρχουν σχόλια: