googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Το κλειδί της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας και το ισχυρό χαρτί της Πειραιώς

Το κλειδί της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας και το ισχυρό χαρτί της Πειραιώς
Του Γιάννης Κ. Τρουπής
Μπορεί κανείς να μην γνωρίζει τον ακριβή χρόνο των εκλογών, παρόλαυτα μία ματιά στις δημοσκοπήσεις που «τρέχουν» είναι αρκετή για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. 
Ο καθένας πιθανόν να έχει τη δική του άποψη για τις έρευνες κοινής γνώμης, να τις αμφισβητεί ή να τις πιστεύει. Όποια λοιπόν γνώμη και αν έχει, ουδείς θα πρέπει να διαφωνεί ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν τη φωτογραφία της στιγμής.
Ωστόσο με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η ΝΔ για πρώτη φορά φαίνεται να ξεπερνά τον πήχη της αυτοδυναμίας. Αν επαληθεύονταν οι προβλέψεις της η κατανομή των εδρών θα ήταν η εξής: ΝΔ 155, ΣΥΡΙΖΑ 67, ΚΙΝΑΛ 26, ΧΑ 20, ΚΚΕ 19, Ενωση Κεντρώων 9. 
Αν μάλιστα κάνουμε μια πιο προωθημένη σκέψη, το άθροισμα των εδρών της ΝΔ και του ΚΙ.ΝΑΛ φτάνουν τις 181 έδρες. 
Η φωτογραφία μπορεί να γίνει ακόμα πιο ακριβής, εφόσον συγκρίνεις παραπάνω από μία έρευνες που διενεργήθηκαν το ίδιο περίπου διάστημα:

1) Στη δημοσκόπηση της pulse που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον «ΣΚΑΙ», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,5% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στην τρίτη θέση με 8,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 1,5% αντίστοιχα.  Σε σταθερά υψηλά ποσοστά 21,5% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. 
2) Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε από «ΤΑ ΝΕΑ», η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα πάνω από δέκα μονάδες. 
Στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα ακόλουθα ποσοστά:
-ΝΔ: 36,3%
-ΣΥΡΙΖΑ: 23,3
-Χρυσή Αυγή: 7,1 %
-Κίνημα Αλλαγής: 9%
-ΚΚΕ: 6,7 %
-Ένωση Κεντρώων: 3,3%
-ΑΝΕΛ: 2,5%.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/200674/politiki/2018/to-kleidi-tis-isongalaziassin-autodunamias-kai-to-ischuro-charti-tis-peiraios.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: