googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Κερδισμένος ο καταναλωτής από τις μεταρρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ

Όταν το 2012-2014, ως υπουργός Ανάπτυξης, προωθούσα μια σειρά από μεταρρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς και την προστασία, τελικά, του καταναλωτή, βρήκα απέναντί μου μια ετερόκλητη συμμαχία υπέρ της ακινησίας. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μάλιστα έλεγε ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι «το σχοινί για να κρεμαστούμε»!
Τελικά τι έγινε; Όλοι κέρδισαν από τις μεταρρυθμίσεις αυτές, και ιδιαίτερα οι καταναλωτές! Όπως μας δείχνει τωρινή μελέτη του ΚΕΠΕ για 5 κλάδους που δημοσίευσε σήμερα η Καθημερινή, οι Έλληνες γλυτώνουν πολλά χρήματα από τη διεύρυνση των εκπτώσεων και των προσφορών, το άνοιγμα του επαγγέλματος του αρτοποιού, αλλά και την τοποθέτηση βρεφικού γάλατος και συμπληρωμάτων διατροφής στα σουπερμάρκετ. Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο της παραγωγής και διακίνησης ψωμιού και διεύρυνση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο. Και όλα αυτά χωρίς να εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις!
Τι έχουν να πουν σήμερα όσοι πολέμησαν λυσσαλέα τις μεταρρυθμίσεις αυτές που ωφελούν τα ελληνικά νοικοκυριά, και ειδικά τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: