googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Έρχονται το 2019 στην Ελλάδα τα υδροπλάνα

Έρχονται το 2019 στην Ελλάδα τα υδροπλάνα – Τα υπέρ και τα κατά - Κεντρική Εικόνα/Video

Νέες προσδοκίες για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς στην χώρα μας γεννά το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ίδρυση και την λειτουργία υδατοδρομίων με τα πρώτα υδροπλάνα να αναμένονται να ξεκινήσουν τις εμπορικές πτήσεις το αργότερο το καλοκαίρι του 2019 από το Ιόνιο.
Δύο τουλάχιστον εταιρείες, η Ελληνικά Υδατοδρόμια και η Hellenic Seaplanes, αναμένουν το νέο θεσμικό πλαίσιο για να ξεκινήσουν την λειτουργία τους. Το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων της χωρας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά καλύπτοντας το Ιόνιο Πέλαγος με βάση την Κέρκυρα. Αυτή τη στιγμή έχουν αδειοδοτηθεί υδατοδρόμια μόνο στην Κέρκυρα, στους Παξούς και στην Πάτρα, ενώ η Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει καταθέσει αιτήσεις και για τη Λευκάδα και το Μεγανήσι. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με περισσότερα από 100 υδατοδρόμια που θα συνδέουν όλα τα μέρη της χώρας.
Οι επενδυτές αναμένουν εδώ και καιρό την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα υδατοδρόμια που θα ξεκλειδώσει και άλλους προορισμούς και ετοιμάζονται για τις επιχειρηματικές τους κινήσεις. Η Hellenic Seaplanes έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση έως και 250 εκατ. ευρώ από την Petrichor Capital Partners (PCP), εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά υπό ελληνική διαχείριση. Με τα κεφάλαια αυτά η Hellenic Seaplanes θέλει να επεκτείνει τον στόλο της κατά 20 υδροπλάνα αλλά και να κατασκευάσει περί τα 100 υδατοδρόμια (50 μικρού μεγέθους, 50 μεσαίου μεγέθους και 10 μεγάλα) σε όλη την χώρα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των υδατοδρομίων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι η δημιουργία τουλάχιστον ενός μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Αττική. Η Hellenic Seaplanes βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνα για τον σκοπό αυτό. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η Αττική να αποκτήσει όχι ένα αλλά δύο υδατοδρόμια με το δεύτερο να σχεδιάζεται για την Ανατολική Αττική.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.insider.gr/eidiseis/ellada/94627/erhontai-2019-stin-ellada-ta-ydroplana-ta-yper-kai-ta-kata?utm_source=gazzetta&utm_medium=boi&utm_campaign=best_of_internet

Δεν υπάρχουν σχόλια: