googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Πρωθυπουργική εμφάνιση Κυρ. Μητσοτάκη – «Όχι στο δηλητήριο του διχασμού»

Πρωθυπουργική εμφάνιση Κυρ. Μητσοτάκη – «Όχι στο δηλητήριο του διχασμού»
Ενωτικός, ο πρόεδρος της Ν.Δ και απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες ανέπτυξε το πλαίσιο του κυβερνητικού του προγράμματος, καλώντας τους να το υποστηρίξουν «πέρα και πάνω από κόμματα». Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της άμεσης διενέργειας εκλογών, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση που κράτησαν οι δανειστές στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης. Εξέφρασε τη βεβαιότητά του για εκλογική νίκη της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα για μία ακόμα φορά ότι δε θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα έστρεψε τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, με αφορμή τους χειρισμούς στην οικονομία.  “Σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών, το επιτόκιο είναι κοντά στο 4,5%. Ο κ. Τσίπρας είπε περίπου ότι δεν τον νοιάζει η πρόσβαση στις αγορές για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι μεγάλο σφάλμα. Όταν τελειώσει το μαξιλαράκι ασφαλείας η χώρα θα είναι ευάλωτη. Δε θα το επιτρέψω και δεσμεύομαι γιαυτό”.
Το διακύβευμα των εκλογών
Ο Κυριακός Μητσοτάκης τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας παράλληλα και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών.
“Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Έχουμε ένα συνολικό σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα και να μοιράσουμε πλούτο για όλους. Εκείνος μοιράζει επιδόματα. Ο κ. Τσίπρας υπερφορολογεί την παραγωγική Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος.
Ο κ. Τσίπρας τώρα μας είπε ότι θέλει να μειώσει και εκείνος φόρους και εισφορές, αλλά δεν μας είπε τίποτα για το συμμάζεμα του κράτους. Δεν άκουσα τίποτα για μείωση του κράτους. Ας μετρηθούμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα στο ζύγι του προοδευτισμού” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/220164/politiki/2018/prothupourgiki-emfanisi-kur-mitsotaki--isonochi-sto-dilitirio-tou-dichasmousin.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: