googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Σαν αρχηγός κόμματος του 4%

Σαν αρχηγός κόμματος του 4%
Η εικόνα του Ευρωκοινοβουλίου κατά την ομιλία Τσίπρα.
Του Γιάννη Σιδέρη
Η χθεσινή εικόνα του Ευρωκοινοβουλίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μιλά «οργισμένος» ενώπιον άδειων καθισμάτων, απεικονίζει το Ευρωκοινοβούλιο του μέλλοντος, ενόψει των εξελίξεων που έρχονται. Κάποτε συγκρούονταν δεξιοί και σοσιαλιστές πάνω σε θέσεις και προγράμματα. Σήμερα συγκρούονται συνθήματα και αερολογίες παρηκμασμένων σοσιαλδημοκρατών και απαξιωμένων αριστερών, εναντίον μεσορανούντων ακροδεξιών.
Ο Ισπανός ευρωβουλευτής Εστέβαν Πονς εξέφρασε τον φόβο του να μην επιστρέψει ο Έλληνας πρωθυπουργός στον λαϊκισμό του 2015, και ο κ. Τσίπρας, αμ έπος αμ έργον, φρόντισε να τον επιβεβαιώσει. Επιτέθηκε εκτός τόπου και χρόνου, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (!) παραβιάζοντας μια παγκόσμια αρχή. Ουδείς ηγέτης χώρας αναφέρεται σε αμιγώς εσωτερικά θέματα όταν βρίσκεται στο εξωτερικό. Πολύ περισσότερο όταν απευθύνεται σε θεσμικά όργανα, όπως το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Πρωθυπουργός, μάλλον από χαρακτήρα, παραμένει ο ίδιος αρχηγός του κόμματος του 4%, με την γνωστή ευκολία της ανεύθυνης μεγαλοστομίας, με τα συνήθη ψέμματα και την μηδενική ωριμότητα στην ανάληψη ευθύνης για τα λάθη που ο ίδιος διέπραξε. Πολέμησε, λέει, τα δύο πρώτα μνημόνια γιατί δεν προέβλεπαν βαθιές μεταρρυθμίσεις (αφού ως γνωστόν αυτός ήταν ο πόνος του τον καιρό του μίσους των πλατειών!).
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/219549/politiki/2018/san-archigos-kommatos-tou-4-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: