googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Εντυπωσίασε και καταχειροκρότηθηκε η Ημερίδα «Ο τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης» από το ΕΠΑΛ Κω & την Έν. Ξενοδόχων





Για δεύτερη συνεχή χρονιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού το ΕΠΑΛ Κω, η Ένωση Ξενοδόχων Κω και το ΙΤΕΠ (Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με κεντρικό θέμα «Ο τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης» στο αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου.
Αρχικά προβλήθηκε βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2018 κι έγινε το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κω Φίλιππο Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική αναβάθμιση και τις πολλαπλές δυνατότητες που εξασφαλίζει πλέον το ΕΠΑΛ τόσο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο και στην αγορά εργασίας.
Aκολούθησαν οι χαιρετισμοί: από την Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ, Ε. Χατζηχριστοφή εκ μέρους του Δήμου της Κω, τον Αναπληρωτή επικ. του Οράματος Γ. Φραγκούλη, τον Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Κω Σπύρο Μπαλαλή, την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω (και του ΙΤΕΠ) Ντίνα Σβύνου και την Αντιπρόεδρο της Έν. Ξενοδόχων Κω Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου (η οποία συνεργάστηκε με τα παιδιά του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης για την επιτυχία της εκδήλωσης)
Στην συνέχεια ακολούθησαν οι πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από τις μαθήτριες του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας Μαρία Χόνδρου και Αγάπη Δεληγιάννη με θέμα ο Τουρισμός ως οικονομική δραστηριότητα και το τουριστικό προϊόν της Κω , όπως και για τα τοπικά προϊόντα η μαθήτρια Ηλέκτρα Μούτση, αναφέροντας την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την σύνδεση Πρωτογενή και Τριτογενή τομέα με την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων. Ενώ στην αρχή κείμενο για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού διάβασε και ο μαθητής Χάρης Παρβαντώνης (βίντεο).
Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές: Ματίνα Τρακόσσα και Νικόλας Μαρκάκης.
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για την διοργάνωση της εκδήλωσης: Ελένη Σταυριανού και Φρόσω Μουζακίτη, όπως και η εκπαιδευτικός Ελένη Κάλη για την παρουσίαση.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.aegeanews.gr/featured/197979/foto-vinteo-26/

Δεν υπάρχουν σχόλια: