googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ο ανιστόρητος κνίτης παριστάνει τον θιγμένο όταν τον αποκαλούν προδότη.


Πριν λίγο καιρό ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μίλησε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως είπε αμέσως μετά σε τηλεοπτικό κανάλι ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και τώρα ανεξάρτητος) Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος παρέστη στην ομιλία Ζάεφ, οι μόνοι ευρωβουλευτές που δεν φορούσαν ακουστικά για να ακούν τον διερμηνέα ήταν οι Βούλγαροι. Πράγμα που σημαίνει πολύ απλά ότι ο Βούλγαρος καταλαβαίνει εύκολα και άριστα έναν Σκοπιανό όταν μιλάει. Επομένως έχουν απόλυτο δίκιο οι Βούλγαροι πολιτικοί που έχουν βγει τον τελευταίο καιρό και κατακεραυνώνουν τον Ζάεφ για όσα φαιδρά και ανιστόρητα ισχυρίζεται για τη δήθεν μακεδονική γλώσσα. Η απλή αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει μακεδονική γλώσσα όπως την εννοούν οι Σκοπιανοί, αλλά απλώς βουλγαρικό γλωσσικό ιδίωμα. 
Θέλοντας να απαντήσει στη βουλγαρική κυβέρνηση και τις προειδοποιήσεις για τις συνέπειες που θα υπάρξουν εάν συνεχίσει να αναφέρεται σε «μακεδονική γλώσσα και έθνος», ο Ζάεφ δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές αξίες πρέπει να γίνονται αποδεκτές από όλους. «Το ότι είμαι Μακεδόνας και μιλώ μακεδονικά, αυτό είναι δικαίωμά μου, είναι ευρωπαϊκή αξία, περιμένω όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχτούν και να σεβαστούν τις ευρωπαϊκές αξίες. Συμφωνήσαμε να μοιραστούμε την κοινή ιστορία και να συνεχίσουμε να συζητάμε στο πνεύμα της φιλίας, για να οικοδομήσουμε σχέσεις καλές γειτονίας. Δέχτηκα ότι μας ενώνει μια κοινή ιστορία με τους Βούλγαρους. Πιστεύω ότι ο κ. Καρακατσάνοφ, η κ. Ζαχαρίεβα και ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ, αλλά πρωτίστως ο βουλγαρικός λαός είναι φίλοι του μακεδονικού λαού». 

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε μάλιστα ότι η ίδια η Ευρώπη του επέτρεψε να ομιλήσει στη «μακεδονική γλώσσα» στο Ευρωκοινοβούλιο, επιβεβαιώνοντας έτσι την ύπαρξη και αναγνώριση αυτής της γλώσσας. 
Διαβάστε περισσότερα:
https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/12/blog-post_638.html?spref=fb&fbclid=IwAR13BxJZlB-y0RNXOZC4acgOcY6YL7vz7SF2jvPWxH71LIdDw0hicsSG5r4

Δεν υπάρχουν σχόλια: