googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Έτσι στήθηκε το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ!!!

ΝΔ: «Έτσι στήθηκε το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ»
Ως μια «από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» χαρακτηρίζουν πηγές της Ν.Δ. την υπόθεση της ΔΕΠΑ την οποία χαρακτηρίζουν ως «καραμπινάτο σκάνδαλο» το οποίο «φέρνει στην επιφάνεια τις σχέσεις διαπλοκής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Συγκεκριμένα μετά τη συζήτηση στη Βουλή όπου αποκαλύφθηκαν σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς τα πραγματικά δεδομένα γύρω από την «υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE» προκαλείται μείζον θέμα για την κυβέρνηση και ορισμένα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.
Αποκαλυπτικό είναι άλλωστε το χρονικό όπως αυτό αποτυπώθηκε στη συζήτηση στη Βουλή, των εξελίξεων από το 2014 μέχρι σήμερα, πολύ δέ περισσότερο τη στιγμή κατά την οποια «στα επεισόδια αυτής της υπόθεσης εμφανίζονται  κεντρικά πρόσωπα» ειδικά μετά τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Κιτσάκου για υπουργούς όπως ο Πάνος Σκουρλέτης ο Γ. Σταθάκης και ο Αλ. Φλαμπουράρης.
Το χρονικό της υπόθεσης ΔΕΠΑ – ELFE
Το χρονικό της υπόθεσης ΔΕΠΑ – Elfe καταγράφεται ως εξής:
● Στις 30.06.2014, λόγω της υπερβολικής αύξησης των χρεών της εταιρείας ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, η Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΑ έθεσε ως προϋπόθεση συνέχισης παροχής αερίου προς τα ELFE, τη συνολική προ-πληρωμή του φυσικού αερίου. Η ELFE συνέχισε να είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις της.
● Στις 24.11.2015: Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης έστειλε εξώδικο στα ELFE για διακοπή της προμήθειας αερίου εξαιτίας των οφειλών προς την ΔΕΠΑ.
Μία εβδομάδα μετά στις 1.12.2015, ο υπουργός Ενέργειας κ. Σκουρλέτης απομακρύνει τον κ. Παλαιογιάννη και στη θέση του τοποθετεί τον κ. Θόδωρο Κιτσάκο, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και - το σημαντικότερο - πρώην στέλεχος των ELFE. Έβαλαν, με άλλα λόγια, έναν πρώην υπάλληλο του κ. Λαυρεντιάδη, επικεφαλής σε μια εταιρεία στην οποία ο επιχειρηματίας ήδη χρωστούσε τεράστια ποσά! 
● O κ. Κιτσάκος από την πλευρά του δέχτηκε την πληρωμή φυσικού αερίου από τα ELFE με αντάλλαγμα μεταχρονολογημένες επιταγές, αγνοώντας την απόφαση των μετόχων της εταιρείας για προ-πληρωμή του αερίου με αποτέλεσμα να αυξάνεται το χρέος και να απειλείται η Δημόσια Επιχείρηση. Παράλληλα, στις 16.12.2015, ανακοίνωσε στο Δ.Σ. ότι τα ELFE προτίθενται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με ανταλλαγή οικοπέδων τους με το χρέος και ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για το θέμα. Οι υπηρεσίες της ΔΕΠΑ διαφώνησαν και πρότειναν τη διακοπή παροχής αερίου.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/233934/epikairotita/2018/piges-nd-isonetsi-stithike-to-skandalo-tis-depasin.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: