googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Άσχημα νέα για τον τουρισμό. 1,3 εκατ. λιγότερες θέσεις και μείωση εισπράξεων μισό δισ. ευρώ.


Ανακατατάξεις σε πολλά επίπεδα στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού προδιαγράφει η τροχιά διόρθωσης στην οποία δείχνει να εισέρχεται ο ελληνικός τουρισμός το 2019, ύστερα από μια ανοδική κούρσα εξαετίας.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία προγραμματισμού θέσεων των αεροπορικών εταιρειών για το φετινό καλοκαίρι όπως αποτυπώνονται σε μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΙΝΣΕΤΕ (INSETE Intelligence).
Η αναμενόμενη επιβράδυνση στις οικονομίες της Ευρωζώνης, η αβεβαιότητα από τις εξελίξεις που συνδέονται με την διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε (Brexit), αλλά και η επάνοδος της Τουρκίας στις ευρωπαϊκές αγορές με φθηνότερες τιμές θεωρούνται από τους υπεύθυνους της μελέτης του INSETE Intelligence βασικοί λόγοι στους οποίους αποδίδεται η υστέρηση προγραμματισμένων θέσεων σε σύγκριση με το 2018. Εκτίμηση στην οποία συγκλίνουν πολλοί παράγοντες της εγχώριας ταξιδιωτικής αγοράς.
Το οικονομικό επιτελείο της νυν και επόμενης κυβέρνησης (εξαρτάται από το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές) θα κληθούν, αναπόφευκτα, να διαχειριστούν έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» που θα αφορά στη προδιαγραφόμενη μείωση ταξιδιωτικών εισπράξεων.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1665671/plhgma-apo-aeros-apeilei-ton-ellhniko-toyrismo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: