googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Κόλαφος το σκεπτικό των δικαστών για τις άδειες σε Κουφοντίνα

koyf
Κόλαφο για τις αλλεπάλληλες άδειες που χορηγήθηκαν στον Δημήτρη Κουφοντίνα από τα συμβούλια των φυλακών με τη συμμετοχή και εισαγγελέων, αποτελεί το σκεπτικό της απόφασης (βουλεύματος) που εκδόθηκε από το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο για πρώτη φορά, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα (ήταν ο πρώτος που αρνήθηκε άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν) απέρριψε το αίτημα του για χορήγηση της έβδομης κατά σειρά άδειας από τη φυλακή.
Οι δικαστές μεταξύ άλλων έκριναν
- ότι οι καταδικασθέντες σε τόσες πολλές φορές ισόβια - ο Κουφοντίνας έχει 11 φορές ισόβια- δεν δικαιούνται άδειες.
«Ως προς τη χορήγηση αδείας σε καταδικασμένους σε πλείονες της μίας ποινές ισοβίου καθείρξεως, δεν είναι επιτρεπτή, κατ` άρθρο 55 παρ. 1 ΣΚ, η χορήγηση τακτικής αδείας στις περιπτώσεις αυτές, διότι ο νομοθέτης θα το προέβλεπε ρητά».
- Οτι αν βγει από τη φυλακή ο Κουφοντίνας, οι δικαστές έκριναν ότι είναι επικίνδυνος να κάνει τα ίδια και παραμένει, αν και τόσα χρόνια στη φυλακή αμετανόητος για τις στυγερές δολοφονίες που έχει διαπράξει.
Αιτιολογούν μάλιστα αυτή τους θέση ειδικότερα με σωρεία επιχειρημάτων.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.kathimerini.gr/1012179/article/epikairothta/ellada/kolafos-to-skeptiko-twn-dikastwn-gia-tis-adeies-se-koyfontina

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της 37/2019 απόφασης του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου:
https://www.protothema.gr/greece/article/868855/o-koufodinas-den-elave-adeia-epeidi-theorithike-upoptos-gia-telesi-axiopoinon-praxeon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: