googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ο Καραμανλής έβαλε τέλος στις ψευδαισθήσεις των «Καραμανλικών»

Ο Καραμανλής έβαλε τέλος στις ψευδαισθήσεις των «Καραμανλικών»
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Τριανταέξι λέξεις ήταν αρκετές. Τριανταέξι λέξεις κατέρριψαν σενάρια και μύθους που με τόση επιμέλεια ορισμένοι προσπάθησαν να δημιουργούσαν. Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το βράδυ του Σαββάτου ήταν σαφής και ήρθε την κατάλληλη στιγμή: «Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε όπως πάντα την παράταξη μας στον αγώνα για μια μεγάλη εκλογική νίκη με στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την ρωμαλέα ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ελλήνων και πρωτίστως των οικονομικά ασθενέστερων».

H συγκεκριμένη τοποθέτηση και ειδικά η φράση «...είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε όπως πάντα την παραταξή μας...» είχε αναμφίβολα μία ξεκάθαρη στόχευση.
Η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού είχε ουσιαστικά ως αποτέλεσμα να πέσει στο κενό η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων εντός του Μεγάρου Μαξίμου που πάσχιζαν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως υπάρχουν δύο παρατάξεις εντός της ΝΔ , με προφανή στόχο να πλήξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Με άλλα λόγια ο Κώστας Καραμανλής εξέθεσε και μάλιστα με τρόπο άμεσο, στελέχη που αποφάσισαν να αλλάξουν στρατόπεδο , δίνοντας το σύνθημα για την πολιτική τους «απομόνωση».
Με την παρέμβασή του ο κ. Καραμανλής θέλησε να ξεκαθαρίσει πως μοναδικός στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εκλογική νίκη της ΝΔ, κλείνοντας το στόμα σε όσους σκοπίμως ή μη χρησιμοποιούν το όνομά του, αφήνοντας υπονούμενο περί ύπαρξης «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την κίνηση αυτή και σε συνδιασμό με την επίσης δημόσια τοποθέτηση του κ.Σαμαρά το ίδιο βράδυ, το κλίμα ενότητας ενισχύθηκε στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στοιχείο που προσθέτει νέο «αέρα» στην Πειραιώς, στο δρόμο προς τις επερχόμενες εκλογές. Στην πορεία αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει την παρουσία του στη ΔΕΘ, η οποία κρίνεται από την Πειραιώς ως απολύτως επιτυχημένη. 
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/220336/politiki/2018/o-karamanlis-ebale-telos-stis-pseudaisthiseis-ton-isonkaramanlikonsin-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: