googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Έχει σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ με την απατεωνιά;

φωτό: /thecaller.gr
Επί μία τετραετία ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τα χωρίς γάζες νοσοκομεία, τα αντίσκηνα της Μόριας, τα καμένα στο Μάτι, γενικώς στις δομές κοινωνικής ευαισθησίας και αγώνων. Το έθεσε, με τη γνωστή διεισδυτικότητα της μαρξιστικής σκέψης, η σ. Θεανώ Φωτίου: «Δηλαδή, είμαστε απατεώνες»;
Εδώ δεν χωράνε βιαστικές και μονομερείς απαντήσεις. Για να αποφύγουμε τις πρώτες, καταθέτουμε μερικές χαρακτηριστικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες (όχι υποχρεωτικά επιβαρυντικές), οι οποίες αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Για το δεύτερο ανοίγουμε τους κρουνούς της λαϊκής οργής και σας καλούμε να ψηφίσετε με ένα περήφανο ΟΧΙ! (Φυσικά θα εκληφθεί σαν «ναι»).
1. Ο υπουργός σ. Παππάς, πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του, ταξιδεύει στη Βενεζουέλα. Φέρεται να επισκέπτεται το νησί Μαργκαρίτα με τζετ επιχειρηματία ο οποίος συνεργάζεται με την κυβέρνηση Μαδούρο. Συνοδεύεται από τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Ο δικηγόρος εμφανίζεται στα «Panama papers» να συνδέεται με τρεις off shores. Δύο από τις τρεις είχαν λογαριασμούς σε κυπριακή τράπεζα, στην εποπτική επιτροπή της οποίας μέλος ήταν ο συνιδρυτής του δικηγορικού γραφείου του Αρτεμίου. Ο ίδιος δικηγόρος φωτογραφήθηκε στην είσοδο του μεγάρου Μαξίμου. Δήλωσε ότι μετέφερε επενδυτική πρόταση.
2. Ημέρες του 2015. Το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης μελετά τον τρόπο αντιμετώπισης της μαζικής φυγής των καταθέσεων από τις τράπεζες. Μετά από εισήγηση της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής (στην οποία μετέχει και η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σ. Βαλαβάνη) αποφασίζει να επιβάλει Capital Controls. Ο καταθέτης μπορεί να κάνει ανάληψη μόλις 60 ευρώ την ημέρα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι τυχεροί. Δύο ημέρες νωρίτερα, η μητέρα της σ. Βαλαβάνη κάνει ανάληψη του ποσού των 200.000, τα οποία της παραδίδονται στο σπίτι.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.athensvoice.gr/politics/527107_ehei-shesi-o-syriza-me-tin-apateonia?utm_campaign=apester&utm_source=twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: