googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ετοιμάζουν Νέο Ξεπούλημα; Ανεξήγητη η εμμονή της κυβέρνησης να «επιλύσει» τα ελληνοτουρκικά.

Ανεξήγητη η εμμονή της κυβέρνησης να «επιλύσει» τα ελληνοτουρκικά
Αρχίζει και διαφαίνεται πλέον ένα επαναλαμβανόμενο και ανεξήγητο μοτίβο στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, λέει στο liberal.gr, ο Κώστας Λάβδας σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κατρούγκαλου να μπει και η Τουρκία στο ενεργειακό παιχνίδι της Αν.Μεσογείου, που έρχονται σε συνέχεια τοποθετήσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα ελληνοτουρκικά πρέπει να λυθούν "με ένα έντιμο συμβιβασμό όπως έγινε και με τη Βόρεια Μακεδονία". 
Δίχως να μπορεί να εξηγήσει την εμμονή της κυβέρνησης να "επιλύσει" τα ελληνοτουρκικά, ο καθηγητής του Παντείου θυμίζει με νόημα ότι "την ίδια στιγμή που η Αθήνα εμφανίζεται να αμβλύνει τις εντυπώσεις, δικαιολογώντας σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις της Τουρκίας, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι δεν αποτελεί επιλογή ένας αγωγός προς την Τουρκία παρόλο που θα παρουσίαζε ενδιαφέρον από αμιγώς οικονομική άποψη". 
Χαρακτηρίζει επικίνδυνα και λανθασμένα τα μηνύματα της κυβέρνησης προς την Άγκυρα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι "κάθε ελληνική διαλλακτικότητα σε θέματα που αφορούν το Δίκαιο της Θάλασσας στέλνει σήματα που θα ερμηνευθούν στην Άγκυρα ως ενδείξεις υποχωρητικότητας", εξηγώντας με νόημα ότι "σε ορισμένες περιπτώσεις, η διατήρηση της εκκρεμότητας είναι προτιμότερη". 
"Παρότι πολλοί φαντασιώνονται «παράθυρα ευκαιρίας», η πραγματικότητα είναι ότι η σημερινή δεινή οικονομική θέση και εξάρτηση της Ελλάδας δεν αποτελεί ευνοϊκή συγκυρία για λύσεις ευνοϊκές προς τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Αυτό σε ένα βαθμό εξηγεί και την ιστορικών διαστάσεων υπαναχώρηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών", όπως σημειώνει ο καθηγητής του Παντείου.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/245179/apopsi/sunenteuxeis/kostas-labdas-anexigiti-i-emmoni-tis-kubernisis-na-isonepiluseisin-ta-ellinotourkika.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: