googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

«Βόμβες» Ράικου: Δέχτηκα ωμό εκβιασμό από τον Παπαγγελόπουλο - Προπομπός η Παπαδάκου

Όπως είπε, μετά την άρνησή της να ασκήσει διώξεις ένιωσε ότι εκτελείτο «συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της από τον Παπαγγελόπουλο»
Για ωμό εκβιασμό από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με σκοπό να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων έκανε λόγο σήμερα στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, κα Ελένη Ράικου.
Η κα Ράικου απέδωσε ρόλο προπομπού στην δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου λέγοντας ότι την ρωτούσε διαρκώς για την ύπαρξη ενοχοποιητικών στοιχείων κατά των Ε. Βενιζέλου και Π. Πικραμμένου τα οποία όμως δεν υπήρχαν. Στην συνέχεια δέχονταν πιέσεις από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου με ανύπαρκτα στοιχεία να ασκήσει διώξεις.
Επαναδιατυπώνοντας όσα είπε στους ανακριτές τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανέφερε: “Από τις έρευνες άνοιξαν 36 λογαριασμοί. Δεν πηγαίναμε σπίτια μας ούτε τα σαββατοκύριακα. Τον Φεβρουάριο του 2017 με επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Παπαδάκου και ρωτούσε αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Άλλοι δημοσιογράφοι δεν είχαν ρωτήσει κάτι τέτοιο καθώς η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο. Η Παπαδάκου μου είπε όμως πως υπάρχουν στοιχεία. Μετά με πήρε και ο Παπαγγελόπουλος. Ρωτούσε τα ίδια. Η Παπαδάκου με ξαναπήρε τον Μάρτιο. Ρωτούσε τα ίδια. Όταν της είπα πως δεν υπάρχει κάτι μου είπε πως "για Βενιζελο και Πικραμμένο δεν βγαίνει κάτι"; κι άρχισε να μιλά για off shore των Παναγιωτάκη και Βενιζέλου . Εξεπλάγην και της ζήτησα τα στοιχεία. Αν τα έχει να τα φέρει. Μου απάντησε “φεύγω τώρα να στα φέρω". 
Διαβάστε περισσότερα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: