googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία για τις κυβερνήσεις

Του Βασίλη Γαλούπη
Πριν καν περάσει ένα 24ωρο και προτού καν καθαρογραφεί το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την προβλεπόμενη ποινή υποβιβασμού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη τα δεδομένα άλλαξαν με μια τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Το γεγονός θα μπορούσε να ρίξει από τα σύννεφα έναν ξένο επισκέπτη, όχι όμως κι όσους έχουμε δει να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά το ίδιο κακόγουστο έργο. Επί δεκαετίες κι από τις περισσότερες κυβερνήσεις.
Σχεδόν όλοι άλλωστε διαπιστώνουν το πολιτικό κόστος που προκύπτει μέσα από την ταύτιση της ίδιας της κοινωνίας με το ποδόσφαιρο.
Κάπως έτσι όταν σύλλογοι ισχυρής δυναμικής βρίσκονται «στριμωγμένοι» και κάνουν θόρυβο, η πολιτεία αναλαμβάνει το ρόλο του Σολομώντα αναζητώντας λύσεις ώστε το «κακό» να είναι το μικρότερο δυνατό. Και διαιωνίζει μια κατάσταση που αν μη τι άλλο στέλνει και λανθασμένα μηνύματα προς όλους.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται 41 χρόνια από την ημέρα που το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έγινε επαγγελματικό. Αποφάσεις, ρυθμίσεις και διευκολύνσεις από την πρώτη στιγμή το 1979, διαγραφές χρεών ακόμη και ακυρώσεις νόμων όπως για παράδειγμα έγινε με την υπόθεση της ομάδας της Λάρισας αλλά και σήμερα με την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθη.
Στο ενδιάμεσο κάποιοι χαρακτηριστικοί σταθμοί αλλά και πολλές άλλες μικρότερες περιπτώσεις όπου οι οπαδοί μπήκαν μπροστά.
Διαβάστε περισσότερα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: