googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Αγώνας δρόμου για την θεραπεία του κορωνοϊού: Το φάρμακο που κυκλοφορεί ήδη στο εμπόριο και τα δύο εμβόλια – Πότε θα είναι έτοιμα για έτοιμα προς διάθεση?…


Μια κούρσα γίνεται αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο για την θεραπεία του κορωνοϊού. Το φάρμακο και τα δυο εμβόλια που τεστάρονται στην Ελβετία.
Ο πλανήτης ψάχνει από κάπου να πιαστεί ελπίζοντας σε μια θεραπεία για τον κορωνοϊό. Και αυτή την στιγμή γίνεται ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα μπορέσει να την βρει πρώτος και να είναι και αποτελεσματική.
Το φάρμακο που δοκιμάστηκε στην Κίνα
Ελβετοί επιστήμονες και ερευνητές αναζητούν πυρετωδώς εμβόλια και φάρμακα κατά του κορωνοϊού. Ο φαρμακευτικός όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία, μπορεί να ξεκινήσει, χάρη σε μια ταχεία διαδικασία, άμεσα την τελική και αποφασιστική φάση δοκιμών στις ΗΠΑ, ώστε να πάρει έγκριση για ένα φάρμακο κατά των ανοσολογικών αντιδράσεων το κορωνοϊού.
Αυτό μπορεί να έχει αποφασιστική σημασία, διότι οι υπερβολικές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος είναι συχνή αιτία θανάτου για τους ασθενείς με κορωνοϊό.
Η παράκαμψη των κλινικών δοκιμαστικών φάσεων είναι δυνατή μόνο επειδή το φάρμακο είχε αρχικά αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και έχει ήδη εγκριθεί ως τέτοιο.
Η Roche πρέπει τώρα μόνο να αποδείξει ότι το φάρμακο δρα επίσης και σε άτομα προσβληθέντα με κορωνοϊό. Πάνω στην απελπισία τους, οι Κινέζοι νοσοκομειακοί γιατροί χρησιμοποίησαν με επιτυχία το φάρμακο αυτό ως τελευταία επιλογή στον αγώνα για την επιβίωση των ασθενών με κορωνοϊό.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Roche, Σέβεριν Σβαν, είπε σχετικά στην ελβετική τηλεόραση (SRF): «Είμαστε τώρα σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές σε όλο τον κόσμο για να διαθέσουμε το φάρμακο σε ασθενείς και εκτός Κίνας».
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: