googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Η λαθροεισβολή μέσα από το πρίσμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων –ΕΔΔΑ


Αποδείχθηκε πλέον  (μετά από τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων –ΕΔΔΑ) ότι ένα κράτος μέλος της ΕΕ όταν δέχεται παράνομους μετανάστες από «ασφαλείς» τρίτες χώρες, μπορεί να τους αρνείται και το «δικαίωμα της αίτησης».
Όχι απλώς να τους αρνείται το άσυλο! Αλλά να τους αρνείται και το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για άσυλο. Γιατί μπαίνοντας παράνομα στη χώρα, απεμπόλησαν μόνοι τους αυτό το δικαίωμα.
Κάποιοι προσπάθησαν να ακυρώσουν αυτή την ιστορική απόφαση του ΕΔΔΑ.
–Είπαν ότι «αφορά μόνο την Ισπανία και όχι την Ελλάδα».
Αποδείχθηκε ότι το σκεπτικό της απόφασης ισχύει για κάθε χώρα – μέλος που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα. Δεν υπάρχει τίποτε στην απόφαση που να την περιορίζει «μόνο για την Ισπανία».
–Ύστερα είπαν ότι αφορά μόνο αυτούς που μπαίνουν παράνομα από χερσαία σύνορα.
Αποδείχθηκε ότι αφορά όσους μπαίνουν παράνομα με οποιονδήποτε τρόπο. Η απώλεια του δικαιώματος δεν έχει καμία σχέση με το πώς μπήκαν ή από πού μπήκαν. Αρκεί το ότι μπήκαν παράνομα στη χώρα – από άλλο, «ασφαλές» για τους ίδιους, κράτος…
–Ύστερα είπαν ότι ισχύει μόνο για τις χώρες που διατηρούν προξενεία εκτός Ευρώπης, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου. Και τα ελληνικά προξενεία στην Τουρκία δεν δέχονται αιτήσεις ασύλου.
Όμως ούτε τα προξενεία της Ισπανία στο Μαρόκο δέχονται αιτήσεις ασύλου! Κι ό,τι ισχύει για την Ισπανία, ισχύει απολύτως και για την Ελλάδα!
Αποδείχθηκε ότι ο όρος «παράνομη μετανάστευση» υπάρχει ΚΑΙ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και – τώρα πλέον – στην Ευρωπαϊκή νομολογία (με την τελευταία απόφαση του ΕΔΔΑ).
Όσοι έλεγαν ότι «δεν μπορούμε να τους ονομάζουμε «παράνομους» ήταν άσχετοι (ή κάτι πολύ χειρότερο…)
Αποδείχθηκε ακόμα πως όσοι μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα χάνουν την προστασία που τους προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο (Σύμβαση της Γενεύης του 1951), ακόμα και για λόγους – πολλούς λόγους – πέρα από την τελευταία απόφαση του ΕΔΔΑ:
–Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης περί «προσφύγων» θα πρέπει όταν έρχονται παράνομα σε μια χώρα, για να διατηρούν τα δικαιώματά τους, να πηγαίνουν «απευθείας», «αμέσως» στις αρχές. Οι λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα ΔΕΝ πηγαίνουν απευθείας στις (ελληνικές) αρχές! Πηγαίνουν στις ΜΚΟ που είναι «μιλημένες» εκ των προτέρων με τους διακινητές – δηλαδή τα παράνομα κυκλώματα σύγχρονου δουλεμπορίου που τους έφεραν.
–Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, επίσης, θα πρέπει να «πείθουν» τις αρχές ότι «διώκονται» στις χώρες προέλευσής τους. Κάτι που προϋποθέτει πλήρη δήλωση προσωπικών στοιχείων.
Αυτοί που μας έρχονται εδώ, δεν δίνουν καν το όνομά τους, δεν έχουν στοιχεία, δηλώνουν ψεύτικα και διπλά ή τριπλά ονόματα, δηλώνουν ψεύτικες, διπλές ή τριπλές χώρες προέλευσης – λένε ψέματα από την αρχή ως το τέλος, και δεν υπάρχει τίποτε «πειστικό» σε ό,τι ισχυρίζονται.
Απ’ όλα αυτά χάνουν πλήρως το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο.
Θα μπορούσαν να είναι φυγόδικοι του κοινού Ποινικού Δικαίου από τις χώρες τους. Θα μπορούσαν ακόμα να είναι και τρομοκράτες ή τζιζαντιστές.
Κανένας δεν μπορεί να «υποχρεώσει» την Ελλάδα – ή οποιαδήποτε χώρα – να δώσει «άσυλο» σε άτομα χωρίς ταυτότητα – ή με ψεύτικες «ταυτότητες».
Αποδείχθηκε ότι άτομα που μπαίνουν παράνομα, χωρίς διαβατήρια και δηλώνουν ψεύτικα στοιχεία, μπορούν άμεσα να προφυλακίζονται και να βρίσκονται υπό καθεστώς απέλασης! Κι αυτό πλέον δεν είναι απλώς δικαίωμα της Ελλάδας. Αυτό είναι η μόνη πραγματική υποχρέωσή της.
Δεν μιλάμε απλώς για «κλειστά» ή «ημίκλειστα» κέντρα. Μιλάμε για συνθήκες εγκλεισμού.
Αποδείχθηκε ότι μόλις η Ελλάδα μίλησε για «εισβολή» παράνομων μεταναστών και διακήρυξε ότι δέχεται «υβριδική επίθεση», αμέσως το διεθνές κλίμα άλλαξε υπέρ της!
Όχι μόνον δεν «απομονώθηκε» διεθνώς, αλλά πολλά κράτη κατάλαβαν ότι – επιτέλους – η Ελλάδα γίνεται «γεωπολιτικός παίχτης» στην περιοχή, κι όχι «μαύρη τρύπα» στο χάρτη ή failed state που έμοιαζε ως τώρα.
Όλα όσα υποστήριζε μεγάλο μέρος της ελληνικής πολιτικής ελίτ μέχρι χθες – Αριστεροί και… «Κεντροδεξιοί», ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ΜΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι, πάσης φύσεως και πάσης αποχρώσεως – ήταν απλώς ανοησίες ή ψέματα (ή κάτι χειρότερο)…

Δεν υπάρχουν σχόλια: