googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός στην Τουρκία: Έτσι κρύβουν χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς


Βαφτίζουν τα κρούσματα και τους θανάτους πνευμονία στην Τουρκία για να κρύψουν την αλήθεια. Κανείς δεν τολμάει να αμφισβητήσει τον Σουλτάνο. Μόνο σε ένα νοσοκομείο στην Άγκυρα γίνονται τα τεστ και στην συνέχεια «θάβονται» τα κρούσματα.
Την ώρα που ο κορονοϊός σαρώνει κάθε γωνιά του πλανήτη, η Τουρκία με 80 εκατομμύρια κατοίκους μετρά μόλις 47 κρούσματα, με το πρώτο να επιβεβαιώνεται στις 11 Μαρτίου.
Οι εφτά από τις οχτώ χώρες που συνορεύει είχαν ήδη πληγεί από τον ιό, με το Ιράν μάλιστα να μετρά κρούσματα από τις αρχές Φεβρουαρίου, που πλέον έχουν γίνει χιλιάδες, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 800.
Κι όμως. Μέχρι τις 11 Μαρτίου και για δύο μήνες από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Γουχάν, η Τουρκία κατάφερε να… αντισταθεί στον κορονοϊό, σαν ένα “Γαλατικό χωριό”! Και μόλις ο… Ρωμαίος COVID-19 εμφανίστηκε, βρέθηκε και το “μαγικό φίλτρο”: η κολόνια λεμονιού!
Εκατοντάδες Τούρκοι σχηματίζουν ουρές έξω από αρωματοπωλεία στην Άγκυρα και τη Σμύρνη, για να αγοράσουν χύμα κολόνια που -σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν- καταπολεμά τον κορονοϊό.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: