googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Βρυξέλλες, Ισραήλ και Αίγυπτος υπέγραψαν μνημόνιο για την μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη

 




Οι υπουργοί Ενέργειας του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης για την εξαγωγή ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σε τελετή στο Κάιρο την Τετάρτη σύμφωνα με την The Jerusalem post. Η συμφωνία έρχεται καθώς η Ευρώπη αναζητά εναλλακτικές πηγές ενέργειας στη Ρωσία υπό το φως της εισβολής της στην Ουκρανία.
Το αέριο θα μεταφερθεί από το Ισραήλ στην Αίγυπτο μέσω ενός υπάρχοντος αγωγού και η Αίγυπτος θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της για να υγροποιήσει το αέριο προς εξαγωγή για να εξασφαλίσει μια σταθερή ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, διασφαλίζοντας παράλληλα την ενεργειακή ασφάλεια όλων των πλευρών.
Η συμφωνία πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως το 2030 και θα μειωθεί σταδιακά έως το 2050. Οι πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για τη δέσμευση άνθρακα και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, καθώς και να συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα για την πράσινη ενέργεια και την ενεργειακή απόδοση πρωτοβουλίες.

Διαβάστε περισσότερα: 

https://hellasjournal.com/2022/06/megali-exelixi-vrixelles-israil-ke-egiptos-ipegrapsan-mnimonio-gia-tin-metafora-fisikou-aeriou-stin-evropi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: