googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Συσχέτιση μεταξύ της θνησιμότητας από τη νόσο COVID-19 και της εκλογικής συμπεριφοράς σε επίπεδο κομητείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 


Συσχέτιση μεταξύ της θνησιμότητας από τη νόσο COVID-19 και της εκλογικής συμπεριφοράς (Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί) σε επίπεδο κομητείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι άνθρωποι στις κομητείες με πλειοψηφία Ρεπουμπλικάνων είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νόσο COVID-19.
Το κομματικό χάσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 εκτεινόταν πέρα από τις διαφορές στη στάση σχετικά με την κάλυψη, την κοινωνική απόσταση και τα εμβόλια. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, με επικεφαλής ερευνητή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ, συνδέεται επίσης με μια σαφή διαφορά στα ποσοστά θνησιμότητας από τον κορωνοϊό. Σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Health Affairs, οι ερευνητές συνέκριναν τον αριθμό των θανάτων λόγω COVID -19 με την εκλογική συμπεριφορά των κομητειών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Η ανάλυσή τους έλεγξε για άλλα χαρακτηριστικά που ενδέχεται να επηρεάζουν τη μετάδοση και τη θνησιμότητα του κορωνοϊού, όπως η ηλικία, η καταγωγή, η χρόνια ασθένεια και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.
Διαπίστωσαν ότι οι Ρεπουμπλικανικές κομητείες (όπου το 70% ή περισσότεροι ψήφισαν Ρεπουμπλικάνους) παρουσίασαν σχεδόν 73 περισσότερους θανάτους από COVID-19 ανά 100.000 άτομα σε σύγκριση με τις Δημοκρατικές κομητείες (όπου λιγότερο από το 30% ψήφισε Ρεπουμπλικάνους).
Η διαφορά στα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών κομητειών οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις διαρθρωτικές, πολιτικές και συμπεριφορικές διαφορές στις πιο συντηρητικές κομητείες. Οι εκλογικές συμπεριφορές σε επίπεδο κομητείας είναι πιθανό να αντιπροσωπεύουν τη συμμόρφωση ή την έλλειψη συμμόρφωσης σε συστάσεις χρήσης μάσκας, τον εμβολιασμό και τη χρήση άλλων προστατευτικών πολιτικών για τον μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας.
Sehgal N. et al., 6/6/2022. The Association Between COVID-19 Mortality and The County-Level Partisan Divide In The United States. Health Affairs https://www.healthaffairs.org/.../hlthaff.2022.00085... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: