googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΠΕΝΘΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

 


#Τεμπη

Ο χρήστης Κώστας Κάπος είναι με το χρήστη Costas Kapos.

Τέτοιες εικόνες, σύντροφοι και συμπολεμιστές, συνήθως βλέπουμε ανάμεσα σε παιδιά που μόλις πήραν τα ευνοϊκά αποτελέσματα εισαγωγικών, ανάμεσα σε εργαζόμενους που κέρδισαν τα αιτούμενα από τη Διοίκησή τους ή ανάμεσα σε άτομα που είχαν μια συλλογική επιτυχία.
Ποια, όμως, ήταν η επιτυχία, στην προκειμένη περίπτωση;
Σαφώς η όλη στάση των κομματικών βολεμένων, των συνδικαλιστάδων, των κρατικοδίαιτων και των κομματόσκυλων δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη στάση των νέων παιδιών που (έστω και από λανθάνοντα συναισθηματισμό παρακινούμενα) βγήκαν στο δρόμο για να πενθήσουν και να διαμαρτυρηθούν.
Στα παιδιά εκείνα επικρατούσε η οργή, ο πόνος, μεγεθυμένα από τη συλλογική παρουσία των συνομηλίκων τους και δεν μπορώ να τα κατηγορήσω γι' αυτό. Κι εμείς περάσαμε από αυτή τη φάση, πριν "πήξει" το μυαλό μας.
Σε όλους αυτούς τους ρεμπεσκέδες, όμως, επικρατούσε ΧΑΡΑ!! Αίσθημα επιτυχίας!! Εκπλήρωση του σκοπού τους, που καμία σχέση δεν έχει βέβαια με την ασφάλεια των μεταφορών και του κοσμάκη. Το πόπολο είναι απλά η γέμιση στις ντομάτες της κυρα Θεανώς.
Δεν ξέρω τι θα δείξει η ανάκριση του ατυχήματος αυτού και εύχομαι να προκλήθηκε από απλή και ανοθευτη βλακεία, ωχαδερφισμό και αδιαφορία για το ρόλο κάποιων.
Όμως, κάτι μου λέει ότι η χρονική συγκυρία δεν μπορεί να αποδοθεί ΜΟΝΟ σε τυχαιότητα και αν αποδειχθεί, κατ' ελάχιστον, ο οποιοσδήποτε δόλος, ολόκληρος ο ΟΣΕ πρέπει να κλείσει την επόμενη μέρα, οι εργαζόμενοί του να απολυθούν πάραυτα και να δημιουργηθεί νέος φορέας με αυστηρότατες αξιολογήσεις στις προσλήψεις, από ειδικευμένες εταιρείες του Εξωτερικού. Και φυσικά, οι όποιοι ένοχοι να μην ξαναδούν το φως της μέρας.
(Και κάτι άλλο, επί προσωπικού: Τότε που έπαθα έμφραγμα, το 2005, βγαίνοντας από το νοσοκομείο, μέσα στο ταξί έμαθα ότι έπεσε το αεροσκάφος της Helios. Όταν μπηκα πριν 4 εβδομάδες με ενοχλήσεις, για στεφανιογραφία, έγινε ο σεισμός στην Τουρκία. Και μόλις ξύπνησα από την τωρινή επέμβαση bypass, άκουσα για τα τραίνα. Ρεμάλια, παρακαλάτε μην πάθω τίποτα άλλο.... Gademosavros Alert!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: