googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η οργή του Ρόμπερτ Μενέντεζ για την Τουρκία: Η αλλαγή στάσης του Μπλίνκεν για τα F-16 και η αποδοχή του βασικού όρου του γερουσιαστη

 



Τις τελευταίες 72 ώρες, συμβαίνουν πολλά πράγματα στην αμερικανική πρωτεύουσα που μας αφορούν, θα έλεγα, αποκλειστικά. Και είναι σημαντικά για την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η αμερικανική κυβέρνηση, διά των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσπαθεί να αλλάξει την αρνητική εικόνα της Τουρκίας για να μπορέσει να την ενισχύσει με τα αμερικανικά μαχητικά F-16, στο όνομα της δήθεν ενότητας της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, αυτή τη φορά, προχώρησε σε μία κίνηση στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής, επιχειρώντας να ανατρέψει το βασικό όρο που έθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο γερουσιαστής ζητά από την Τουρκία να υπογράψει ότι τα αμερικανικά μαχητικά δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου (αν και αυτή δεν είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ).

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο μπουνταλάς υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απέρριψε τον όρο του κ. Μενέντεζ. Η απόρριψη ισχύει και σήμερα; Θα το πληροφορηθούμε, ίσως, τις επόμενες ημέρες, καθώς οι διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον «πήραν φωτιά», όπως μας είπε διπλωματική πηγή.

Ο κ. Μπλίνκεν, που προχθές αντιμετώπισε τον πολύ εκνευρισμένο φιλέλληνα γερουσιαστή, έκανε μία πολύ μελετημένη δήλωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής:

Διαβάστε περισσότερα:

https://hellasjournal.com/2023/03/i-orgi-tou-menentez-gia-tin-tourkia-i-allagi-stasis-tou-blinken-gia-ta-f-16-ke-i-apodochi-tou-vasikou-orou-tou-gerousiasti-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια: