googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΙ ΙΒΑΝ ΟΙ ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ


 Κώστας Κάπος

Τελικά, το διπλωματικό επιτελείο του Π/Θ είναι μάλλον καλύτερο και πιο λογικό από όλους εμάς, που περιμέναμε τον Ιβάν τον Τρομερό με μορφή Κυριάκου να ανέβει στο βήμα του ΟΗΕ και να σκούξει για τη στάση της Τουρκίας του Ερντογάν απέναντί μας.
Αυτό που οι Δυτικοί σύμμαχοί μας περιμένουν από εμάς (και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου τι άποψη θα σχηματίσει ο εκπρόσωπος στον ΟΗΕ της Βολιβίας π.χ.) είναι να προβάλλουμε την εικόνα μιας χώρας με Δημοκρατικές Αξίες, σεβασμό στην Ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας και με αυτοπεποίθηση ότι έχουμε τα κοχόνες να στείλουμε τον κάθε ψευτονταή Σουλτάνο αδιάβαστο, αν κάνει το λάθος που έκανε ο Βλαδίμηρος.
Κατά τ' άλλα, οι επαναλαμβανόμενες απειλές του Χουλουσί Ακάρ περί "κολύμβησης των Ελλήνων στη θάλασσα", όπως έγινε το 1922, αυτό ακριβώς αποδεικνύει, ότι η Τουρκία, σπρωγμένη στο περιθώριο, με πολύ φτωχά στρατιωτικά μέσα και ανίκανους επιτελείς, θυμάται τα αρχαία μεγαλεία, όπως συνήθως πράττουν κάποιοι όταν δεν είναι σίγουροι πού πατάνε ΤΩΡΑ.
Όσο για τα εντελώς φαιδρά σχόλια κάποιων απελπισμένων θολοαριστερών, ότι η ομιλία ήταν ελλιπής επειδή δεν ανέφερε τίποτα για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ή τις "παρακολουθήσεις" των τηλεφώνων, αυτά αποδεικνύουν τον μικρόκοσμο στον οποίο γεννήθηκαν, ζουν και θα πεθάνουν κάποια στιγμή, χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι η Ιστορία τους προσπέρασε και έχουν μείνει έκθετοι στο χωματόδρομο, βορά των τσακαλιών της λησμοσύνης.
(ΥΓ. Να θυμηθώ να ανάψω άλλη μια λαμπάδα, που δεν είχα την "τύχη" να παρακολουθήσω τον Άχαστο σε αυτό το βήμα, με δυο χούφτες χάπια για κάποια κακιά στιγμή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: