googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Η Τουρκία και άλλοι διαστρεβλώνουν την Ιστορία: Δεν ήταν συνωστισμός… Ήταν προσχεδιασμένη Γενοκτονία των Ελλήνων

 

 Μέσα σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς στην πλατεία Λευκού Πύργου σχηματίστηκε ο αριθμός 100 -όσα και τα χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή- με ισάριθμα φαναράκια, που άναψαν μπροστά από το μνημείο της πόλης. «Κρατάμε τη φλόγα αναμμένη – φωτίζουμε τη συνέχεια του Ελληνισμού», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

Στις 28 Αυγούστου με το Παλαιό Ημερολόγιο, άρα στις 10 Σεπτεμβρίου με το Νέο, μαρτύρησε ο Άγιος Χρυσόστομος (Καλαφάτης), ο Μητροπολίτης Σμύρνης. 

Θανατώθηκε από τον μαινόμενο τουρκικό όχλο κατόπιν διαταγής του Τούρκου στρατηγού Νουρεντίν όταν μπήκαν στην Σμύρνη οι Τούρκοι, τακτικοί και άτακτοι. Η μορφή του συμβολίζει το δράμα του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

100 χρόνια μετά θυμόμαστε, διότι δεν θέλουμε να επαναληφθούν τα γεγονότα. Θυμόμαστε με περίσκεψη, συγκίνηση και ερευνητική διαθεση. Επιδιώκουμε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Όχι, δεν ήταν «συνωστισμός» αυτό που έγινε το 1922. Ήταν το αποτέλεσμα μιας προσχεδιασμένης Γενοκτονίας. Από το 1914, με το μαύρο Πάσχα των Θρακών και τη σφαγή στην παραλιακή Φώκαια, μέχρι τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 1922 ο Ελληνισμός της Ανατολής, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Ανατολικοθρακιώτες, υπέστη τις συνέπειες του σχεδίου των Νεοτούρκων αρχικά και των Κεμαλικών εθνικιστών στη συνέχεια.

  • Το σχέδιο απαιτούσε να εξοντωθούν οι Χριστιανοί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Να μείνει το κράτος τουρκικό και ισλαμικό. Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι ήσαν οι κυριώτεροι στόχοι.

Αμέτρητα τα θύματα. Οι Ισραηλινοί Ντρορ και Ζεεβί υπολογίζουν σε 2,5 εκατομμύρια τον συνολικό αριθμό των Χριστιανών που θανατώθηκαν με εκτελέσεις, βασανιστήρια, εκτοπίσεις, βιασμούς, τάγματα εργασίας και άλλες μεθόδους.

Διαβάστε περισσότερα: https://hellasjournal.com/2022/09/den-itan-sinostismos-itan-proschediasmeni-genoktonia-ton-ellinon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: