googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Δήλωση της Μίκας, για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23%,



«Για όσους εξακολουθούν και τρέφουν αυταπάτες για την δήθεν προσήλωση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% έρχεται να τους διαψεύσει με τον πιο σκληρό τρόπο.
Βέβαια η απόφαση αυτή είναι γνωστή από την περίοδο ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου και η Ν.Δ. έγκαιρα την είχε καταγγείλει ως αναποτελεσματική.
Στα ολέθρια αποτελέσματα αυτής της απόφασης είχα αναφερθεί και στο 2ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων με θέμα: «Οικονομική Κρίση και Τουρισμός» που διεξήχθη στη Λέρο, στις 25-6-2011.
Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Σεπτεμβρίου το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αυξήσει ραγδαία την ανεργία στον συγκεκριμένο κλάδο και θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των εσόδων.
Με απλά λόγια το ΠΑΣΟΚ θα κάνει άλλη μια τρύπα στο νερό.
Είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι οι κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ δεν βάζουν μυαλό, ακολουθούν την ίδια αδιέξοδη πολιτική. Καταδικάζουν έναν ακόμη κλάδο στην ανέχεια.
Επιπλέον, τη στιγμή που οι επαγγελματίες του Τουρισμού κάνουν σημαντικότατες προσπάθειες για να είμαστε ανταγωνιστικοί, η κυβέρνηση προσφέρει απλόχερα τα χαμόγελα στις ανταγωνίστριες χώρες, οι οποίες έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή χαμηλότατου, 5,5% έως 10%, συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση.
Για τα Δωδεκάνησα το πλήγμα θα είναι επίσης πολύ σκληρό αφού στην περιοχή μας λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες υψηλού επιπέδου και η επίδραση της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, για το  τουριστικό πακέτο θα ανέλθει, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στα ξενοδοχεία All Inclusive από 9,30% σε 11,80%, στα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή από 7,80% σε 9,80% και στα ξενοδοχεία με πρωινό από 7,80% σε 9,10%.
Η Ν.Δ. έχει σαφή και σταθερή θέση. Έχει ήδη προτείνει τη δραστική μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 4,5% για όλο το τουριστικό πακέτο. Έχει προτείνει μια διαφορετική πολιτική με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν ακούει. Απαντά με παραληρήματα.
Όμως, τα παραληρήματα του κ. Παπανδρέου για ανάπτυξη της χώρας δεν πείθουν πλέον κανέναν, εκτός από αυτούς που τον «συνοδεύουν» στις εξορμήσεις του με το κανό κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο της πατρίδας μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: