googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Σκουλήκια σε σοκολάτες Carrefour Μαρινόπουλος


Επαναλαμβανόμενα σκάνδαλα μεγάλων εταιριών διατροφής
Η φήμη ότι οι μεγάλες εταιρίες προσέχουν ενώ οι μικροί είναι απρόσεχτοι τσαπατσούληδες, έχει αποδειχτεί απαράδεκτη προπαγάνδα των παγκόσμιων εταιριών. Όχι ότι οι μικροί δεν κάνουν λάθη, αλλά οι μεγάλοι κάνουν «οργανωμένα» μεγάλα λάθη. Συμπιέζοντας τα κόστη, με σκοπό την κερδοσκοπία, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε μεγάλα λάθη, που αφορούν σχεδόν όλο το πληθυσμό, όπως έλεγε πριν 150 χρόνια ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.
Τον προηγούμενο μήνα, στο διατροφικό σκάνδαλο με τα LIDL, επισημάναμε ότι «Η μοναδική διέξοδος από τα διατροφικά σκάνδαλα είναι ο προσανατολισμός μας στις τοπικές αγορές και η άμεση επαφή καταναλωτή παραγωγού. Ο ενεργός καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει τον παραγωγό και να έχει πλήρη εικόνα του. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, που περιέχουν εκτός από τοξικά συντηρητικά και πολλά χημικά γευστικά, ώστε ν’ αρέσουν, είναι επικίνδυνα από πολλές πλευρές για την ανθρώπινη υγεία. Τα χημικά δημιουργούν παράλληλα και ανθεκτικά λιμώδη μικρόβια επικίνδυνα για τον άνθρωπο». Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Στην συνέχεια δείτε το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ:
Ανάκληση Προϊόντων Carrefour από τον ΕΦΕΤ
Αθήνα 17 Αυγούστου 2011
CarrefourΟ Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση «Όμιλος Carrefour Ελλάδα – Carrefour Μαρινόπουλος» για τη διακίνηση διαφόρων κωδικών σοκολάτας, στους οποίους ανιχνεύτηκε ξένο σώμα (σκουλήκια), οι οποίοι εντοπίστηκαν σε καταστήματα της ανωτέρω εταιρείας στην Κύπρο.
Διαβάστε Περισσότερα: 
http://www.biozo.gr/node/542

Δεν υπάρχουν σχόλια: