googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Προκλητική παρέμβαση υπέρ των μονάδων του all inclusive. Δεν αυξάνουν τον ΦΠΑ σε αυτές και καταδικάζουν τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις!!!

Συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων δημιουργεί η προκλητική παρέμβαση Βενιζέλου - Νικιτιάδη για ΦΠΑ 2 ταχυτήτων, με στόχο να στηριχθούν οι φίλοι τους μεγαλοκαρχαρίες των μονάδων του all inclusive. Αντί μέτρων στήριξης των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και κινήτρων για να βγει ο πελάτης από τα all inclusive, έρχεται αυτή η ανεκδιήγητη κυβέρνηση να βάλει την ταφόπλακα στα μικρά ξενοδοχεία και εστιατόρια που θα επιβαρύνονται με υψηλό ΦΠΑ στην εστίαση. Οι απίθανες αυτές ρυθμίσεις είναι πιθανότατα αντισυνταγματικές και αντίθετες με το ευρωπαϊκό δίκαιο και προκαλούν ήδη θύελλα αντιδράσεων.

Άλυτος γρίφος το ΦΠΑ στην εστίαση


"Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, άλλα θα πληρώνει ο τουρίστας του εξωτερικού και άλλο ο Έλληνας, όσον αφορά τα τουριστικά πακέτα.
Τα πακέτα all Inclusive και η ημιδιατροφή από τουρίστες του εξωτερικού θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%, κάτι που δεν θα ισχύει για τους Έλληνες που θα κλείνουν το ίδιο πακέτο από το εσωτερικό.
"θα ληφθεί ειδική μέριμνα για το ενιαίο πακέτο εξαγωγικού τουρισμού. Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν θα θίξει τη φορολογική επιβάρυνση του ενιαίου πακέτου των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν προς το εξωτερικό, λειτουργούν δηλαδή εξαγωγικά. Δεν θα επιβαρυνθεί το πακέτο αυτό, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν που έχει τεράστια σημασία για την οικονομία, για τη φορολογία, για την απασχόληση" τόνισε ο κ. Βενιζέλος."
Διαβάστε περισσότερα: http://news247.gr/oikonomia/forologia/alaloum_me_ton_fpa.1337442.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: