googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Για "κυνηγούς" κεραιών

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε έξαρση μια επιχείρηση παραπληροφόρησης σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Επειδή πολλά λέγονται με περισσή άγνοια εννοιών και λέξεων που χρησιμοποιούνται, οφείλω να διευκρινήσω ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ουδεμία σχέση έχει με ραδιενέργεια.
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν με ιδιαίτερα χαμηλή ισχύ, γιατί είναι σχεδιασμένες για εγκατάσταση μέσα στον αστικό ιστό. Τα φωτόνια της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπονται είναι πολύ χαμηλότερης ενέργειας από τα φωτόνια της ορατής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, μέσα στην οποία ζούμε. Η χαμηλή ενέργεια των φωτονίων που προέρχονται από τις κεραίες κινητής, τα καθιστά  μη ικανά για αλληλεπιδράσεις σε επίπεδο κυτταρικών δεσμών και συνεπώς δεν μπορούν να έχουν βιολογική δράση.
Εφόσον τηρούνται οι προδιαγραφές για τα όρια εκπομπών, η  μόνη διαπιστωμένη επίδραση είναι αυτή της θερμικής απορρόφησης. Όμως η αύξηση της θερμοκρασίας ζωτικών σημείων του ανθρώπινου σώματος οφείλεται κυρίως στη χρήση του κινητού  σε επαφή με το κεφάλι μας. Μάλιστα η ισχύς εκπομπής του κινητού αυξάνεται κατακόρυφα όταν δεν υπάρχει ικανοποιητικό σήμα από την κεραία του σταθμού βάσης. Ιδού λοιπόν ο παραλογισμός των "κυνηγών" κεραιών. Απομακρύνουν τις κεραίες δήθεν για να προστατέψουν τα παιδιά, και  αυξάνουν την ισχύ εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται σε επαφή με το κεφάλι.
Δυστυχώς η ΆΓΝΟΙΑ και η επιλεκτική ΤΕΧΝΟΦΟΒΙΑ οδηγούν στο παραλογισμό.
Για την έγκυρη ενημέρωση σας δείτε την επίσημη πληροφόρηση του εξειδικευμένου φορές της Ελληνικής πολιτείας και κλείστε τα αυτιά σας στους άσχετους που μιλούν για ραδιενέργεια.
http://www.eeae.gr/gr/docs/president/_KINHTA-final.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: