googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τα κινητά τηλέφωνα δεν προκαλούν ακουστικά νευρώματα

Νέα Υόρκη
Τα άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές κινητής τηλεφωνίας περισσότερο από μια δεκαετία δεν φαίνεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης ακουστικού νευρώματος, μορφή μη καρκινικού όγκου του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology, οι ερευνητές του Διεθνούς Πρακτορείου για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC), που υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μελετώντας στοιχεία για περισσότερους από 2,8 εκατομμύρια ενήλικες Δανούς, διαπίστωσαν ότι όσοι ήταν κάτοχοι κινητού τηλεφώνου από 11 έως και 15 χρόνια δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες από τους νεότερους χρήστες ή τους μη κατόχους κινητών, να εκδηλώσουν ακουστικό νεύρωμα.

Τα ακουστικά νευρώματα, γνωστά και ως αιθουσαία νευρινώματα είναι μη καρκινικοί βραδέως αναπτυσσόμενοι όγκοι που σχηματίζονται στο κύριο νεύρο που διατρέχει το έσω ους μέχρι τον εγκέφαλο.

Μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ακουστικές εμβοές, ζαλάδα και προβλήματα ισορροπίας. Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, μπορεί να αναπτυχθούν αρκετά προκαλώντας πίεση στον εγκέφαλο και τελικά να απειλήσουν τη ζωή του ασθενή. 
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: