googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Δεν ξεχνάμε τον όλεθρο που σκόρπισε ο Αττίλας στην Κύπρο



Στις 5.30 το πρωί, ώρα κατά την οποία άρχισε η εισβολή, ήχησαν οι σειρήνες στις ελεύθερες περιοχές, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Πολιτεία και λαός με μνημόσυνα, δεήσεις και άλλες εκδηλώσεις απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες κατά την εισβολή και διαβεβαίωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί  μέχρι τη δικαίωση και την ελευθερία.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/56482#sthash.X3UuidV3.dpuf

- Αντιμέτωπη με το δική της τρόικα και το μνημόνιο που ισοπεδώνει τα πάντα- Η διχοτόμηση συνεχίζεται και τα στρατεύματα κατοχής παραμένουν στις θέσεις τους - Οι νέες γενιές αδυνατούν  να κατανοήσουν πως πρέπει να ζήσουν με τους Τούρκους- Δείτε σπάνια ντοκουμέντα από την τραγωδία του 1974

Και εκεί που νομίζαμε πως το ρολόι σταμάτησε στις 5:30 το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974, άρχισαν να περνούν οι ώρες, οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια, σαρώνοντας μνήμες, προσπερνώντας ζωές, και ανατρέποντας όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα.

Η Κύπρος 39 χρόνια μετά την εισβολή των Τούρκων δεν θυμίζει σε τίποτα, εκείνο το χρυσοπράσινο φύλλο που έγινε μελωδία από τον Μίκη Θεοδωράκη. Παραμένει ένα  νησί «ριγμένο στο πέλαγος» που παλεύει με μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Ο ανυποχώρητος αγώνας στον οποίο όλοι ορκίστηκαν το 1974, έγινε οδυνηρός συμβιβασμός με την αποδοχή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, (συμφωνίες 1977 και 1979), και η νέα τάση βάφτισε αυτό τον επιδιωκόμενο συμβιβασμό, άδικο άλλα τουλάχιστον έντιμο. Τριάντα εννιά χρόνια μετά την εισβολή η συζήτηση παραμένει εκεί που άρχισε. Στις προθέσεις. Σήμερα προέχει ο "πόλεμος" με τη τρόικα και τους οικονομικούς δείκτες.
http://www.protothema.gr/greece/article/296230/triada-ennia-hronia-meta-tin-eisvoli-tou-attila-sti-kupro/


Δεν υπάρχουν σχόλια: