googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Καταργούνται 46 ειδικότητες εκπαιδ/κών και 2500 οργ/κές, 2.000 σε διαθεσιμότητα, 4933 μετατάξεις

Το υπουργείο Παιδείαςσχετικά με τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών μας ενημέρωσε με non paperότι αποφασίστηκε 
Α.Η κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν, συνολικά, έως σήμερα, και συνεπώς στη κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι σύμφωνα με τα κάτωθι θα μεταταχθούν. 
•    Συνεπεία της θεσμικής αλλαγής στη τεχνική εκπαίδευση που προωθούμε οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα προέρχονται από την Επαγγελματική & Τεχνική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα από την κατάργηση του τομέα Υγείας & Πρόνοιας και των Ειδικοτήτων Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ. 
•    Σημειώνουμε σε πολλές περιπτώσεις αυτοί οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή πρώην ΚΑΤΕΕ & ΚΑΤΕ.. Οι εκπαιδευτικοί Κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα αντικατασταθούν σταδιακά με νέους εκπαιδευτικούς κατηγορίας ΤΕ και ΠΕ γεγονός που συμβάλει στην ποιότητα της εκπαίδευσης.  
 Διαβάστε περισσότερα:
http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/katargoyntai46-eidikothtes-2500-organikes-theseis-diathesimothta-metattaxeis
Διαβάστε το non paper του Υπουργείου:
https://docs.google.com/file/d/0ByS29Slg4oh4SHI4ZXZUYjAtU1E/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια: