googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το ΠΑΣΟΚ φοβάται επιστροφή Καραμανλή


Με ανάμεικτα συναισθήματα παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ τις εκλογικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τις παρασκηνιακές κινήσεις και ζυμώσεις που συντελούνται.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Επίκαιρα», οι επιτελείς της Ιπποκράτους εκτιμούν ότι «ο μεγάλος ηττημένος αυτών των εκλογών είναι ο Σαμαράς», θυμίζοντας ότι προκάλεσε τις εκλογές, πίεζε γι’ αυτές και ζητούσε αυτοδυναμία, καταλήγοντας να καταγράψει ιστορική υποχώρηση των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ κάτω από 19%.
Εκτιμούν επίσης ότι ο Αντώνης Σαμαράς «έβγαλε τα μάτια του μόνος του» με τις διαρκείς «κωλοτούμπες» στην αρχική του στρατηγική αλλά και την αποστασιοποίηση του από τον κρίσιμο και εκλογικά ζωτικό «μεσαίο χώρο». «Οι χειρισμοί Σαμαρά ήταν καταστροφικοί για τη ΝΔ αλλά και για το δικομματισμό», έλεγαν χαρακτηριστικά παραπέμποντας και σε άλλες κινήσεις του προέδρου της «γαλάζιας» παράταξης που οδήγησαν στον πολυκερματισμό του κεντροδεξιού ακροατηρίου, όπως η διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη επειδή υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο κι ενώ στη συνέχεια το ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς.
Κάπου εδώ, όμως, τελειώνει η ικανοποίηση και ξεκινά ο σκεπτικισμός για το ΠΑΣΟΚ. Κυρίως λόγω των εσωτερικών διεργασιών που συντελούνται στο χώρο της Κεντροδεξιάς. Πληροφορίες στην Ιπποκράτους, σύμφωνα με το περιοδικό, αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη δυσφορία σε στελέχη που είτε εξελέγησαν βουλευτές είτε έμειναν εκτός Βουλής και ανήκουν στην «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ. «Κάποιοι βύθισαν τη ΝΔ στον ιστορικό της πάτο», έγραψε στο twitter του ο Ευάγγελος Αντώναρος…
Στο ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν ένα προνουντσιαμέντο εναντίον του κ. Σαμαρά σε εύλογο χρόνο. Αντιμετωπίζουν δε με έντονο προβληματισμό και ανησυχία τα σενάρια που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται παρασκηνιακά για το μεγάλο «comeback» του Κώστα Καραμανλή.
Σε μια τέτοια περίπτωση – έστω και υποθετική-, τυχόν επανένωση των ψηφίδων της Κεντροδεξιάς θα καθιστούσε το ΠΑΣΟΚ εξαιρετικά ευάλωτο.
Γιατί ανησυχούν στο ΠΑΣΟΚ....
Διαβάστε Περισσότερα:

http://on-news.gr/2012/05/13/to-pasok-fovate-epistrofi-karamanli/

Δεν υπάρχουν σχόλια: