googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

O Τσίπρας τα έκανε μούσκεμα σε Παρίσι – Βερολίνο


.....Το “πρώτο χαστούκι” έφαγε ο Τσίπρας στη Γαλλία εκεί όπου έκανε το λάθος να μιλήσει για “Ολαντρέου” προκαλώντας της οργή των Γάλλων που δε σηκώνουν τέτοια. Ειδικά οι Σοσιαλιστές είναι δυσαρεστημένοι διότι ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε ένα προεκλογικό σύνθημα του Σαρκοζί όταν είχε παρομοιάσει τον κ. Ολάντ με τον Παπανδρέου και τη Γαλλία ότι κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα. Η άρνησή του να δεχθεί τον Τσίπρα και η συνάντηση με τον Βενιζέλο ήταν το μήνυμα προς τους μάγκες του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Παρίσι δεν είναι… Κουμουνδούρου.
Όμως, το Βατερλό του Τσίπρα συνεχίστηκε και στη Γερμανία. Αν και οι Γάλλοι ήθελαν να συναντηθεί με τους Γερμανούς Σοσιαλιστές για να τον ενημερώσουν, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, κ. Φρανκ Βάλτερ Στανμάγιερ αρνήθηκε να δεχθεί τον Τσίπρα εκνευρισμένος με όσα είπε περί καταγγελίας του Μνημονίου αλλά και όσα ανέφερε κατά του Ολάντ. Οι Γερμανοί δε μπορούν να δεχθούν κάποιον που λέει ότι μπορεί να παραμείνει στο ευρώ αν και θέλει να αρνηθεί το χρέος και τα δάνεια.
Λίγη ώρα πριν την αναχώρηση του Τσίπρα για την Αθήνα κλείστηκε το ραντεβού με τον πρόεδρο του SPD, Σίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος τον είδε για μισή ώρα και του έστειλε το μήνυμα. Ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε πως κάλεσε τον κ. Τσίπρα για να του εξηγήσει πως με την πολιτική του οδηγεί την Ελλάδα στο αδιέξοδο και τον προειδοποίησε ευθέως πως εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του τότε δεν θα το κάνει ούτε και η Γερμανία που σημαίνει ουσιαστικά παύση πληρωμών.
Ο κ.Γκάμπριελ είχε νωρίτερα είπε ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε αλλαγή των όρων του δεύτερου μνημονίου και ξεκαθάρισε στον κ. Τσίπρα πως η Γερμανία το μόνο που δέχεται είναι η πιο ελαστική εφαρμογή των όρων του μνημονίου, όπως είχε προτείνει παλιότερα και ο κ. Γιούνκερ.
Ξέκοψε ξεκάθαρα λοιπόν στον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορούν να δεχθούν όσα λέει κι ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ αν υπάρξει καταγγελία του Μνημονίου.....
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: