googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Φρένο στον λαθρο-υπουργό. Προκλητικός ο Ρουπακιώτης κατά Ελλήνων.

«Επαρκές», χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών φαινομένων, σε σύσκεψη που έγινε για το θέμα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη,του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, του γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, και στελεχών του κόμματος.
Ειδικότερα, η ομάδα που επεξεργάζεται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και αποτελείται από τους Τάκη Μπαλτάκο, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κώστα Καραγκούνη, Χρύσανθο Λαζαρίδη, Θανάση Μπούρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Αναστάσιο Νεράτζη είχε σύσκεψη από όπου προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:
  1. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές στα θέματα αντιμετώπισης του ρατσισμού». Αναφέρουν μάλιστα ως ενδεικτικά παραδείγματα τον νόμο 927/79 και την διάταξη του ποινικού κώδικα που λειτουργεί επιβαρυντικά όταν το αδίκημα έχει ρατσιστικές διαστάσεις
  2. Η ΝΔ δεν θεσπίζει ιδιώνυμο 
  3. Μάλιστα τυχόν θέσπιση ιδιώνυμου θα αποτελούσε παραβίαση της θεμελιώδους Συνταγματικής αρχής της ελευθερίας του λόγου που θα μπορούσε δυνητικά να γενικευτεί κατά των πάντων
  4. Τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία είναι εφικτές και επιθυμητές
Μπαίνει έτσι φρένο στην ανοικτή επίθεση του αριστεριστή Ρουπακιώτη κατά των Ελλήνων νομοταγών πολιτών, που κινδυνεύουν να γίνουν μειονότητα στη πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: