googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τσίπρας: Ο Νοσταλγός του Δολοφόνου - Εγκληματία Μάο.

Επειδή τα “γραπτά μένουν” όπως λέει ο σοφός λαός μας, δημοσιεύουμε απόσπασμα από συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο The Schooligans.
Μεταξύ άλλων, ο Mr Alexis (ευτυχώς δεν κινδυνεύουμε από τον Δραγασάκη) είπε ότι δεν είναι το ίδιο να πεθαίνεις σε θάλαμο αερίων (Χίτλερ) και να σφαγιάζεσαι (Μάο) ..!! Ο θάνατος με σφαγή είναι πιο γλυκός για τον Αλέξη, ή το να σκοτώνει κομμουνιστής είναι θεμιτό… Μάλιστα αμφισβητεί για το αν ήταν 38 εκατομμύρια που σφαγιάστηκαν από τον Μάο ή 37 μισό… δεν έχει αποδειχθεί ιστορικά, είπε…!!!

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε στο The Schooligans τον Απρίλιο του ’08.

  • Πρόσφατα έκανες μια δήλωση στα «ΝΕΑ» που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Είπες ότι θαυμάζεις τη «διαχρονική σκέψη του Μάο». Πώς μπορείς να θαυμάζεις μια σκέψη που η εφαρμογή της στην Κίνα έφερε λογοκρισία, φυλακίσεις, δολοφονίες; 

Παιδιά, εγώ δεν είπα ότι θαυμάζω τον Μάο. Είπα ότι η σκέψη του Μάο -όχι ο Μάο ως προσωπικότητα, όχι ο Μάο ως διοίκηση, όχι ο Μάο ως καθεστώς- αλλά η σκέψη του Μάο σε πολλά σημεία της αξίζει. Το πιστεύω αυτό.

  • Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία; 
Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή.

  • Απ’ αυτή την καλή πρόθεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ’ όσους σκότωσε και ο Χίτλερ! 
Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο. Αυτό λίγο ενδιαφέρει τον άνθρωπο που πεθαίνει… Όχι, δεν είναι έτσι. Και τέλος πάντων δεν είχαν ούτε κρεματόρια ούτε φούρνους με Εβραίους… Νεκρούς πάντως είχαν περισσότερους! Καταρχάς, αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται. Μένει να αποδειχθούν ιστορικά και τότε να το ξανασυζητήσουμε.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.madatoforos.com/%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια: