googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Εκτός τόπου και χρόνου...

φωτό: aegeanews.gr
Παρατηρώ με αγανάκτηση την εκμετάλλευση της ευαισθησίας για τα μικρά παιδιά, προκειμένου να προωθηθούν συντεχνιακά και πολιτικά συμφέροντα. Αναφέρομαι βέβαια την οργανωμένη και με δημοτική υποστήριξη, συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας, δασκάλων, γονέων και μαθητών προκειμένου να μη αλλάξει τίποτα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας.
Θέλουν να συνεχιστεί η σπατάλη και κακοδιαχείριση που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αδιαφορούν για το ότι οι μισθοί των δασκάλων πληρώνονται με χρήματα που μας δίνουν οι "κακοί" Γερμανοί, Φιλανδοί, Ισπανοί και λοιποί Ευρωπαίοι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοτικό Κεφάλου που σκανδαλωδώς και σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων λειτουργεί σαν δωδεκαθέσιο έχοντας λίγο περισσότερους από 150 μαθητές, όταν για να έχει 12 θέσεις δασκάλων οι μαθητές πρέπει να είναι περισσότεροι από 270.
 Έρχεται λοιπόν η χρεοκοπημένη και επιβιώνουσα με δανεικά Ελληνική πολιτεία να πράξει το αυτονόητο, να εφαρμόσει τη νομοθεσία και ξεσηκώνονται οι πάντες. Αίτημα τους να μην αλλάξει τίποτα από όλα αυτά που οδήγησαν τη χώρα στη θέση που είναι. Τα ίδια και με αρκετά σχολεία στο υπόλοιπο νησί. Το χειρότερο όμως είναι ότι για στις μεθοδεύσεις αυτές χρησιμοποιούν και εμπλέκουν τους μαθητές. Τους βάζουν να απέχουν από τα μαθήματα και να μετέχουν σε "μαζικές" διαδηλώσεις. Ντροπή και μόνο ντροπή για όσους τα σχεδιάζουν και για όσους εκφράζουν συμπαράσταση στο κάθε παράλογο αίτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: