googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μαθήματα Πατριδογνωσίας

Ο Θύμιος προέρχεται από φτωχή οικογένεια. Είναι μορφωμένος με υψηλή θέση στο Δημόσιο και παντρεμένος με την αγάπη των φοιτητικών του χρόνων, τη Βαγγελίτσα, υπάλληλο ΔΕΚΟ. Έχουν δυο παιδιά σπουδαγμένα στην Αγγλία.

Ο Θύμιος και η Βαγγελίτσα γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας ’70. Εκείνη ήταν μια κοπέλα που παρότι δεν είχε τελειώσει το σχολείο, είχε τα θέλγητρα και την βούληση να πετύχει ένα καλό γάμο και να κάνει μια άνετη ζωή. Αυτό επετεύχθη μέσω Θύμιου.

Το 1981 ο Θύμιος διορίστηκε και λίγα χρόνια αργότερα κατάφερε να διορίσει και τη Βαγγελίτσα, η οποία είχε στο μεταξύ μετατραπεί σε Γκέλυ. Παρέλειψα να αναφέρω πως ο Θύμιος ήταν ΠΑΣΟΚ, πολύ όμως. Ήταν οργανωμένος και ενεργός. Από τις Υπηρεσίες τους ελάμβαναν υψηλούς μισθούς και επιδόματα που τους επέτρεπαν να διάγουν μιαν ανέμελη ζωή. Δούλευαν 5-7 ώρες ημερησίως, αν και η Γκέλυ πολλάκις έκανε κοπάνα μετά το πρώτο δίωρο, αφού κατά την προσφιλή της έκφραση «είμαστε 8 κοπέλες για την ίδια δουλειά, μη μπαίνουμε η μια στα πόδια της άλλης! Ο προϊστάμενος εξάλλου είναι της κλαδικής και έχει βγάλει πρόγραμμα…». Κατόπιν πήγαινε για ώρες βόλτα για ψώνια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.parakato.gr/2013/09/blog-post_2632.html#ixzz2nTwVxi7G

Δεν υπάρχουν σχόλια: