googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Διαχειριστές της μιζέριας.

Η μοναδική επιλογή που έχουμε μπροστά μας, είναι η συρρίκνωση του δημοσίου και η ενθάρρυνση της ανάπτυξης.
Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
.....Με στοχευμένη μείωσης της φορολογίας στους ιδιώτες.
Με στοχευμένο ενιαίο συντελεστή (15-20%)φορολόγησης στις εταιρίες (που αν τα κέρδη μένουν εντός για τρία χρόνια θα μπορεί να μειώνεται κι άλλο ή αν η επένδυση είναι τέτοια ώστε να παρέχει πολλές θέσεις εργασίας να συμβαίνει το ίδιο).
Με απλούστευση του φορολογικού συστήματος.
Με δραστικότατη μείωση της γραφειοκρατίας.
Με αποκέντρωση της πολιτικής ζωής (π.χ. το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εγκατασταθεί στη Θεσσαλία ή το Πολιτισμού στην Ημαθία ή το Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη κλπ), που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις νέας ζωής σε αστικές ή αγροτικές περιοχές.
Πολλά μπορούν να γίνουν.
Ακόμη ακόμη και να περιοριστούν κατά εκατό οι βουλευτικές έδρες, όπως προβλέπεται και στο Σύνταγμα, το οποίο ούτως ή άλλως οφείλουμε να αναθεωρήσουμε και να ανασυντάξουμε.

Όμως, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θέλουν. Δεν υπάρχει βούληση.
Είναι απλοί διαχειριστές της μιζέριας.
Δεν θέλουν να βάλουν το χέρι ούτε καν στις 555 στρεβλώσεις της οικονομίας που κατέγραψε ο ΟΟΣΑ και επιβαρύνουν σημαντικά τα ποσοστά του ΑΕΠ.
Δεν θέλουν καν ν’ ανοίξουν επαγγέλματα, ούτως ώστε ο πολίτης να μπορεί να κάνει πράξη ελεύθερα τα «θέλω» του, χωρίς τις κρατικές ανασχέσεις και χωρίς την παρεούλα του κάθε συνδικαλιστή.
Δεν θέλουν να στενοχωρήσουν κι άλλο τους πελάτες τους και επιδίδονται σε μια κακή διαχείριση της καθημερινότητας που δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να μεγεθύνει το πρόβλημα και να τροφοδοτεί το βαρέλι που δεν έχει πάτο…
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: