googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Υπεγράφη η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών

Πραγματικότητα είναι από τη Δευτέρα η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανεισδοχή των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ευρώπη, μέσω του τουρκικού εδάφους. Η συμφωνία υπεγράφη στην Άγκυρα, ενώ με την υπογραφή της η τουρκική κυβέρνηση λαμβάνει ως αντάλλαγμα τη χαλάρωση του καθεστώτος χορήγησης ταξιδιωτικών θεωρήσεων για τους τούρκους πολίτες. 
Βάσει της συμφωνίας επανεισδοχής, η Τουρκία θα δέχεται πίσω τους μετανάστες που θα απελαύνονται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην ίδια τελετή, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ υπέγραψαν συμφωνία με την οποία αρχίσουν διαβουλεύσεις για την κατάργηση της υποχρέωσης για βίζα που έχουν επιβάλει οι Βρυξέλλες στους τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην ΕΕ.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η συμφωνία συνιστά "ορόσημο" στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, προσθέτοντας ότι σηματοδοτεί μια νέα εποχή.
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον μια χώρα από την οποία οι άνθρωποι «δραπετεύουν, αλλά στην οποία επιστρέφουν». 
«Οι απαιτήσεις για τις θεωρήσεις εισόδου θα έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί από καιρό. Το γεγονός ότι δεν είχε γίνει αυτό, έβλαψε μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση ", δήλωσε ο Ερντογάν.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/248096/upegrafi-i-sumfonia-ee-tourkias-gia-tin-epaneisdohi-paranomon-metanaston/#ixzz2ne31IFAG

Δεν υπάρχουν σχόλια: