googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η τιμή των καυσίμων είναι θέμα ....Δήμου!!!

ΕΚΟΤΑ, η εταιρεία αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων έχει μετόχους τον Δήμο της Κω 51% και την ΕΚΟ 49%. Πλειοψηφών μέτοχος λοιπόν ο δήμος της Κω στην εταιρεία που με την κυρίαρχη θέση της καθορίζει τις υψηλές τιμές καυσίμων στο νησί μας.
Δείτε τιμές της 21ης Νοεμβρίου και των τελευταίων ημερών για να βγάλετε συμπεράσματα. ¨οπως φαίνεται η τιμή της βενζίνης στη Κω είναι σταθερά ακριβώτερη από αυτή της Ρόδου , με τα μεγαλύτερα μεταφορικά και της Αθήνας με τον ακριβότερο ΦΠΑ.

Οι τιμές των καυσίμων λοιπόν μπορεί να πέφτουν όμως είμαστε πάντα πάνω από 12% ακριβότεροι από την Ρόδο και πάνω από 19% ακριβότεροι από την Αθήνα. Οι διαφορές είναι της τάξης των 18 τουλάχιστον λεπτών από τη Ρόδο και 25 τουλάχιστον λεπτών από  την Αθήνα. Πράγμα που σημαίνει ότι σε ένα γέμισμα των 40 λίτρων πληρώνουμε 7,2 € επιπλέον σε σχέση με τη Ρόδο και 10€ επιπλέον σε σχέση με την Αθήνα. Που πάνε αυτά τα χρήματα; Το μεγαλύτερο ποσοστό τους μοιράζεται μεταξύ Δήμου και ΕΚΟ, ενώ επωφελούνται σίγουρα και οι μικρότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Κω.
Τι πρέπει να κάνουμε;
Μα φυσικά να απαιτήσουμε την άμεση αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΕΚΟΤΑ. 
Ο δήμος της Κω σαν πλειοψηφών μέτοχος έχει υποχρέωση να το κάνει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: