googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

FT: Διασκεδαστικές οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ – Δεν είναι πρόβλημα η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


«Διασκεδαστικές» χαρακτηρίζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Financial Times Τζον Ντίζαρντ τις πολιτικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ουσιαστικά εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως «παράδειγμα προς αποφυγήν» με εικόνες από ουρές στις τράπεζες. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή από μεγαλύτερα προβλήματα του ενιαίου νομίσματος, όπως η Ιταλία και η Γαλλία. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους FT, «τα συστημικά κόμματα σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες από διαδηλώσεις, ουρές στις τράπεζες και συζητήσεις για υποτιμημένες αποταμιεύσεις για να αποκρούσουν τους λαϊκιστές αμφισβητίες τους. Παράλληλα, αν δουν την Ελλάδα να τιμωρείται από τους Γερμανούς ψηφοφόρους, τότε ίσως και να συμφωνήσουν με την αγορά κρατικών ομολόγων στην οποία ελπίζει η ΕΚΤ.» 
«Μια θυελλώδης ελληνική έξοδος από το ευρώ δεν θα αποτελούσε συστημικό κίνδυνο για την επιβίωση της ευρωζώνης σήμερα, όπως το 2011 και το 2012» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.skai.gr/news/finance/article/271292/ft-diaskedastikes-oi-diloseis-suriza-den-einai-provlima-i-exodos-tis-elladas-apo-to-euro/#ixzz3LuVboyvz
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: