googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Οι ξένοι μας «σταυρώνουν» ξανά - Το Grexit επανέρχεται με δραματικό τρόπο

Κατά ριπάς δημοσιεύματα και δηλώσεις αξιωματούχων κατά της Ελλάδας, επαναφέρουν τα βαριά σύννεφα για την ελληνική οικονομία. Η χώρα βρίσκεται σε νέο κλοιό πιέσεων από τις αγορές και τους εταίρους οι οποίοι εκφράζουν φόβους για την πολιτική αβεβαιότητα και επαναφέρουν έπειτα από δύο χρόνια το ενδεχόμενο Grexit. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η προεκλογική περίοδος δεν είναι καθόλου καλές και το κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ενισχύεται και από τις πιέσεις αυτές.
Κύριος φόβος των ξένων είναι η επόμενη ημέρα, πώς δηλαδή θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της, είτε στην κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ.
Σε άρθρο του στους New York Times, ο Νέηλ Ίρβιν παρατηρεί ότι το ενδεχόμενο του «Grexit» έχει επιστρέψει, σημειώνοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για νίκη ενός ακραίου κόμματος, του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι σκεπτικό έναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι ξένοι μας «σταυρώνουν» ξανά - Το Grexit επανέρχεται με δραματικό τρόπο
Στο άρθρο γίνονται αναφορές και συγκρίσεις με την κρίση του 2010 - 2012, διατυπώνοντας την άποψη ότι «αυτό που απουσιάζει από τη σημερινή κρίση είναι η ακραία αντίδραση των αγορών, που τότε μεταμορφωνόταν σύμφωνα με τις εξελίξεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών», προσθέτοντας ότι «μια απόφαση για αθέτηση των συμφωνιών με τους διεθνείς πιστωτές ή ακόμη και για την εγκατάλειψη του ευρώ, θα είχε σοβαρές συνέπειες και για την ελληνική οικονομία και τη θέση της χώρας στον κόσμο».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113420854

Δεν υπάρχουν σχόλια: