googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Έσπασε το ψυχολογικό φράγμα του 1,5€ όμως η σκανδαλώδης διαφορά τιμής με την Αθήνα συνεχίζεται. Σιγή "ασυρμάτου" από τον Δήμο για τον ρόλο της ΕΚΟΤΑ.

Στο 1,49 € έπεσε σήμερα η τιμή της αμόλυβδης. Αυτό όμως αποτελεί μόνο την μία όψη του νομίσματος. Όποιος όμως εξετάσει τα πράγματα πιο ουσιαστικά θα εκπλαγεί από το μέγεθος και τη διάρκεια της κλοπής που γίνεται σε βάρος μας.
Ειδικά αν λάβει υπόψη του τον μειωμένο ΦΠΑ με τον οποίο πωλούνται τα καύσιμα στο νησί μας, η διαφορά τιμής σε σχέση με την Αθήνα εκτοξεύεται στα ύψη. Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί.
Η ποσοστιαία καθαρή (χωρίς ΦΠΑ)διαφορά με την Αθήνα, παρά την μείωση της τιμής βρίσκεται στο εξωφρενικό 26%. Αν μάλιστα θελήσουμε να υπολογίσουμε την "δίκαιη" τιμή πώλησης της αμόλυβδης και λάβουμε υπόψη μας ένα κόστος μεταφοράς 2 λεπτών ανά  λίτρο, τότε η τιμή θα έπρεπε να βρίσκεται στα 1,206 € ή 0,284€ επιπλέον ανά λίτρο. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι μας κλέβουν 7,9 λίτρα σε κάθε 50€ ή ότι κάθε τυπικό γέμισμα των 40 λίτρων μας στοιχίζει 11,37€ επιπλέον. 
Όπως έχουμε τονίσει για τη κλοπή αυτή την ευθύνη έχει η ΕΚΟΤΑ η οποία με τη δεσπόζουσα θέση της και τη δυνατότητα ελέγχου και χειραγώγησης των τιμών δημιουργεί την κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια: